Izolski rokometaši: močnejši napad, šibkejša obramba?

Rokometaši Istrabenza plinov bodo spomladanski del prvenstva začeli danes v Ivančni Gorici. Njihov nasprotnik bo SVIŠ Pekarna Grosuplje, ki na lestvici zaseda sedmo mesto in ima le točko več od Izolanov.

Izolani v spomladanskem delu prvenstva bržkone ne bodo mogli računati na poškodovanega kapetana Davida Zoriča Stepančiča (z žogo) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Izolani v spomladanskem delu prvenstva bržkone ne bodo mogli računati na poškodovanega kapetana Davida Zoriča Stepančiča (z žogo) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA> Izolska zasedba je imela v zadnjih dveh letih precej smole s poškodbami ključnih igralcev. Zdaj ji kaže bolje, čeprav je moral kapetan in nosilec igre v obrambi David Zorič Stepančič na operacijo rame in bo moral počivati najmanj tri mesece, bolj verjetno pa do konca sezone. Najbolj ohrabrujoč podatek je, da je končno zdrav Elvin Čosić, ki bo verjetno kmalu spet glavna grožnja nasprotnim vratarjem. Poškodbi sta preteklost tudi za Nikolo Kojića in Amela Redžića. Nekaj več treningov je v zadnjem mesecu izpustil le še Dušan Fidel, ki je bil v mladinski reprezentanci.

Trener Borut Hren zato ocenjuje: “Dobro je, da en mesec nismo imeli tekem. Januar smo izkoristili za sanacijo poškodb, tako da lahko gremo optimistično proti končnici prvenstva.” Optimizem so vlile tudi januarske tekme. Istrabenz plini Izola so se pomerili s Trstom, mladinci Cimosa Kopra, Slovanom in Sežano ter štirikrat zmagali.

Na današnji tekmi bo imel trener še dve težavi. Jan Gorela mora odslužiti tekmo prepovedi igranja po rdečem kartonu vKrškem, Rudi Slobodnik pa je v tem času zaposlen z izpiti na fakulteti. Zato je jasno, da se bo moral Kojić preseliti v zunanjo vrsto in bo več priložnosti na krilu dobil Kristjan Jurič.

V drugem delu prvenstva pa bo pod drobnogledom še en Izolan, ki brani barve Celja Pivovarne Laško. Odlični nastopi Boruta Mačkovška na svetovnem prvenstvu v Španiji niso ostali neopaženi med nemškimi “bundesligaši”, ki so že izrazili zanimanje za 20-letnega levega zunanjega igralca slovenske reprezentance. Mladi rokometni up ima pogodbo s Celjani do konca junija 2014, kljub temu pa bo po vsej verjetnosti že prej zapustil celjsko ladjo. Iz kluba so potrdili, da se za Mačkovška najbolj resno zanimata Flensburg in TSV Hannover, ki sta že pisno stopila v stik z vodstvom Celjanov.

Predstavnik za stike z javnostjo Celja PL Miha Pantelič je za PN potrdil, da pogovori med celjskim klubom in nemškima predstavnikoma že potekajo: “Zanimanje za Mačkovška so že pred svetovnim prvenstvom izrazili številni klubi, najbolj zagreta pa sta Flensburg in Hannover. Lahko potrdim, da bomo v primeru ugodne ponudbe za Boruta in klub resno razmislili o sklenitvi dogovora z Nemci. Najverjetneje pa bo omenjeni rokometaš ostal v klubu do konca sezone.”

BORUT KRALJ, SIMON MALJEVAC


Najbolj brano