Izolani v zadnjem krogu z neodločenim izidom

Rokometaši Slovana in Istrabenz Plinov Izole so v zadnjem krogu končnice 1. NLB Leasing lige v skupini od 7. do 12. mesta razšli z neodločenim izidom 28:28 (14:15).

Rokometaši  Istrabenz Plinov Izole so v zadnjem krogu končnice 1. NLB Leasing lige v skupini od 7. do 12. mesta v tekmi s Slovanom  iztržili točko  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Rokometaši Istrabenz Plinov Izole so v zadnjem krogu končnice 1. NLB Leasing lige v skupini od 7. do 12. mesta v tekmi s Slovanom iztržili točko  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > V tekmi zadnjega, 10. kroga 1. NLB Leasing lige v rokometu, so gledalci na Kodeljevem gledali zelo zanimivo in do konca razburljivo srečanje med domačim Slovanom in ekipo Istrabenz plini Izola.

Dvorana Kodeljevo, gledalcev 150, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož). Slovan Ljubljana: Hatić, Sankovič 11, Bogdanič-Jenko 5, Erak 4, Matajič 1, Cvetko1, Krivic 2, Župič 3 obrambe, Pogačnik 4, Kolaković, Sotlar, Peterlin, Marojević, Jandrič, Kovačič. Istrabenz plini Izola: Gregorič, Jurič 1, Gomezelj, Kojić 3, Bubnič 1, Čosić 6, Markovič 1, Jelovčan, Redžić 3, Smolnik 12, Rončevič 1, Kević, Matijaševič. Izključitve: Slovan 2, Istrabenz Plini Izola 6 minut. Sedemmetrovke: Slovan 4 (2), Istrabenz Plini Izola 3 (3).

Zaradi poškodb močno zdesetkan Slovan si je zasluženo prigaral točko za konec zelo pestre rokometne sezone.

Začetek tekme je pripadel gostom, ki so povedli z 0:1 in 1:3. Domači so hitro ujeli Izolane in celo prešli v vodstvo za gol (5:4). To je bilo tudi edino vodstvo gostiteljev na tekmi, saj so jim Izolani znova pobegnili. Malo pred koncem polčasa je domačim le uspelo prednost gostov znižati in na odmor so odšli z zadetkom zaostanka (14:15).

Na začetku drugega polčasa so gostitelji izenačili, a gostje so ponovno povedli za tri zadetke (16:19). Gostiteljem nikakor ni uspelo ujeti priključka. Še več, Izolani so povedli z najvišjo prednostjo na tekmi za pet zadetkov (19:24). Ko je bilo že videti, da je zmagovalec odločen, so se Slovanovci le prebudili, tudi po zaslugi odličnih obramb domačega vratarja.

Najboljši strelec pri Slovanu je bil Robert Sankovič z enajstimi zadetki, petkrat pa je zadel Tim Bogdanič-Jenko. Pri gostih je Žiga Smolnik dosegel dvanajst zadetkov, Elvin Čosič pa jih je prispeval šest.

STA


Najbolj brano