Izolani v skupini za obstanek

Rokometaši Istrabenza Plinov Izole so v sobotni tekmi zadnjega, 22. kroga 1. NLB Leasing lige na domačem igrišču izgubili s Sevnico z 22:31 (10:15). Sevničani so izkoristili slabe predstave novomeške Krke in ormoškega Jeruzalema v zadnjih krogih, z zmago v slovenski Istri pa so si v končnici priigrali nastop v skupini od 1. do 6. mesta.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Izolski rokometaši bodo nastopali v skupini za obstanek v 1. NLB Leasing ligi.

Športna dvorana, gledalcev 400, sodnika: Klančar in Perezanovič (oba Ribnica). Istrabenz Plini Izola: Gregorič, R. Jelovčan, Kević, Zorič-Stepančič 1, Kojić 2 (2), Jurič 1, J. Jelovčan, Dolenc, Božič 2, Bubnić, Brečko, Markovič 2, Bjelanović, Redžić 2, Čosić 4, Vuković, Smolnik 8 (2). Sevnica: Bratanović, Flajs 3 (1), Dražetič, Gorenjak 3, Brečko 2, Djurdjević 6 (4), Ošlovnik 5, Božič, Kuhar, Kozole, Grušovnik 3, Brilej 5, Bezgovšek 1, Fižuleto, Pernovšek, Gjerek 3. Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 8 (4), Sevnica 7 (5). Izključitve: Istrabenz Plini Izola 6, Sevnica 12 minut. Rdeč karton: /.

Gosti so prevladovali v Izoli, po njihovem vodstvu z 22:15 v 46. minuti pa je bilo jasno, da bosta točki romali v Sevnico. Po doseženi osmi zmagi v državnem prvenstvu niso skrivali zadovoljstva, po novici iz Krškega, da je domača zasedba premagala ormoški Jeruzalem, pa so se napredovanja v elitno skupino veselili kot mali otroci.

Za zmagovito zasedbo je največ golov prispeval Milo Djurdjević (6), za poraženo pa Žiga Smolnik (8).

STA


Najbolj brano