Izolani so gostom dovolili vrnitev

Izolski rokometaši so slabo startali v spomladanski del sezone. Čeprav so goste iz Šmartnega že imeli na kolenih, so jim nespretno dovolili vrnitev. Izolanom bi lahko točka zmanjkala v boju za končnico za prvaka, tolažba njihovih navijačev, da bodo izgubljeno nadoknadili v sredo v Bonifiki, pa predstavlja zgolj slabo uteho.

Najboljši igralec Istrabenz plinov na sobotni tekmi Elvin Čosić (z žogo) je večkrat ukanil obrambo gostov Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Najboljši igralec Istrabenz plinov na sobotni tekmi Elvin Čosić (z žogo) je večkrat ukanil obrambo gostov Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Istrabenz plini : Šmartno HFB 27:27 (14:10)

IZOLA> Dvorana v Kraški ulici, gledalcev 300, sodnika Masleša in Žibert.

Istrabenz plini Izola: Kević 10 obramb, Ponikvar 1 obramba, Kojić 2 (1), Stepančič Zorič 1, Jelovčan 3, Božič 7 (1), Smolnik 4, Čosić 8, Apat 1, Jurič 1, Fidel, Čebokli, Vukovič. Trener: Vlado Hrvatin.

Šmartno Herz Factor Banka: Muratović 11 obramb, Repar 3 (2), Podkrajšek 1, Berglez 2, Šmejc 7 (2), Gradišek 2, Markovič 4, Vodišek 6 (1), Bahovec 1, Dobravc 1, Poglajen. Trener: Jaka Keše.

Sedemmetrovke - IP Izola 2 (2), Šmartno HFB 5 (5); izključitve - IP Izola 8, Šmartno HFB 6.

Po koncu že skoraj dobljene tekme so morali biti rokometaši Istrabenza plinov zadovoljni z delitvijo točk. Gostje iz Šmartnega pri Litiji, ki so 18 minut pred koncem zaostajali za šest zadetkov, so namreč zapravili napad za zmago.

Pri domačih je manjkal nosilec igre v obrambi Dean Dolenc, na že tako najšibkejšem desnem zunanjem položaju pa je nekoliko poškodovani Grega Apat začel na klopi, vendar je moral odigrati ves drugi polčas, saj se je pred koncem prvega poškodoval tudi Nikola Kojić. Gostje so bili brez strelca z razdalje Marka Simončiča. V začetku so težko prebijali obrambo 6-0. Izolani so izkoriščali protinapade, z domiselnim gibanjem pa so izigravali tudi postavljeno obrambo. Po enem izmed pogumnih prodorov Elvina Čosića je prednost domačih v 16. minuti prvič dosegla šest golov (11:5).

Ko je v 33. minuti Filip Gradišek z bočnim strelom ob izteku napada znižal na 15:12, ni bilo negotovosti, saj so Izolani dosegli tri zaporedne zadetke. Tudi pri 21:15 v 42. minuti ni bilo slutiti, da Izolani že padajo. Preobrat se je začel, ko je moral Andraž Repar z igrišča s poškodovanim nosom. Dvanajst minut pred koncem je Aleš Šmejc vzel niti gostujoče ekipe v svoje roke in se prvič prebili do izenačenja na 24:24. Zatem so Izolani trikrat povedli, gostje pa vsakokrat izenačili. Dve minuti pred koncem je Žiga Smolnik zadel, a se je počasi vrnil v obrambo in je s prekrškom za izključitev zaustavil Šmejca, ki je iz sedemmetrovke izenačil na 27:27. Zadnji izolski napad se je končal s prekrškom Čosića, v zadnjih 40 sekundah pa tudi gostje z igralcem več v polju in kljub minuti odmora niso uspeli priti do meta na gol.

Domači trener Vlado Hrvatin je po tekmi povedal: “Šmartno je bilo že razbito, vendar smo zaradi neizkušenosti zakomplicirali tekmo. Tudi poškodba Kojića je vplivala na to. Delitev točk je pravična. Moramo se zavedati, da je Šmartno zelo izkušena ekipa, ima pet igralcev, ki si že deset let služijo kruh z igranjem v tej ligi.” Podobno je menil Elvin Čosić: “Neizkušenost nas je izdala. Še dobro, da smo na koncu izvlekli točko, ker smo bili blizu poraza.” Drugače pa je tekmo videl Aleš Šmejc: “Mislim, da je odločila predvsem naša pripravljenost. Zelo dobro smo rotirali igralce, tako da smo bili ves čas sveži. Na koncu smo si želeli priigrati višek na levi strani, ampak smo se malo zapletli. Za nas pa je že točka v Izoli velika stvar.

BOJAN KRALJ


Najbolj brano