Izolani klonili proti državnim prvakom

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 3. krogu 1. NLB Leasing lige v gosteh premagali Istrabenz Pline Izolo s 35:21 (17:11).

Državni prvaki iz Velenja so bili premočni za Izolane Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Državni prvaki iz Velenja so bili premočni za Izolane Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA> Državni prvaki iz Velenja so dosegli tretjo zmago v državnem prvenstvu, po zmagoslavju v Grosupljem in doma proti mariborskem Braniku so nov par točk osvojili na vselej vročem igrišču v Izoli.

Športna dvorana, gledalcev 500, sodnika: Klančar in Perezanovič (oba Ribnica). Istrabenz Plini Izola: Jurič 1, Jelovčan, Dolenc, Gorela 2, Božič 6, Špegel 1, Stepančič, Kojić 1, Bubnič, Vončina, Koštric, Redžić 5, Fidel 1, Smolnik 3, Ponikvar 1, Lukežič, Kević. Gorenje Velenje: Gajić, Taletovič, Melić 6 (2), Medved 1, Bezjak 3, Pucelj 1, Dolenec 7, Cehte 2, Miklavčič 1, Gaber 6, Golčar 3, Dobelšek 1, Gams 1, Bajram, Nosan, Dujmovič 3. Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 3 (0), Gorenje Velenje 4 (2). Izključitve: Istrabenz Plini Izola 6, Gorenje Velenje 8 minut. Rdeč karton: Fidel (47.).

Izbranci Branka Tamšeta so takoj zagospodarili na igrišču, hitro so si priigrali prednost petih golov (8:3), nato pa svojo prednost iz minute v minuto višali. V prvem polčasu so največ vodili za osem (16:8). V drugem so svojo prednost le oplemenitili, s hitro in dinamično igro pa povsem onemogočili gostitelje, ki so doživeli drugi poraz v tej sezoni.

V zmagoviti ekipi so bili najbolj učinkoviti Jure Dolenec s sedmimi ter Fahrudin Melić in Matej Gaber s šestimi goli, v domači pa sta bila strelsko najbolj razpoložena Peter Božič s šestimi ter Amel Redžić s petimi zadetki.

Izolska ekipa bo v naslednjem krogu gostovala v Trebnjem (29. september), velenjska pa bo gostila ormoški Jeruzalem (26. september).

STA


Najbolj brano