Izolan usoden za Izolo

V vnaprej odigrani tekmi 11. kroga prve moške rokometne lige so Izolani gostovali v Celju, od koder se pričakovano vračajo s porazom. Celje PL : Istrabenz plini 32:18 (20:7).

Žiga Smolnik Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Žiga Smolnik Foto: Tomaž Primožič/Fpa

CELJE> Izolski rokometaši so v soboto opravili svojo nalogo in premagali tekmeca v boju za obstanek Jeruzalem iz Ormoža.

Dvorana Zlatorog, gledalcev 250, sodnika Majer, Žitnik. Celje PL: Lesjak (11 obr.), Skok (6 obramb, 1 7m), Marguč 5, Janc 3 (1), Razgor 1, Ranevski 2 (1), Skube 2, Zelenović 4, Žabič 4, Mačkovšek 8, Lekai 3. Trener: Vladan Matić. Istrabenz plini Izola: Ponikvar 9 (obr.), Kevič (3 obr), Jelovčan 1, Gorela 1, Božič 2, Špegel 1, Redžić 1, Fidel 4, Smolnik 4 (3), Ponikvar 2, Slobodnik 2. Trener: Sebastjan Podbregar. 7-metrovke - Celje 2(2), IP Izola 4 (3); izključitve: Celje 0, IP Izola 2 minuti.

Na sinočnje gostovanje k najtrofejnejšemu slovenskemu rokometnemu klubu so se zato odpravili brez ambicij.

Celjani, ki jih konec tedna v ligi prvakov čaka obračun z nemškim Kielom, imajo težave s poškodbami: ostali so brez Perića, Potočnika, Žurana in nazadnje še brez Luke Žvižeja, toda kljub temu so zlahka opravili z gosti. Tekmo so sicer Izolani odlično odprli in povedli z 1:0 prek Petra Božiča, drugič pa 2:1 prek Žige Smolnika, to pa je bilo bolj ali manj vse.

Zatem so Celjani prevzeli rezultatsko pobudo in si začeli zgodaj nabirati prednost. Po 19. minutah igre je bilo že 12:4.

V vnaprej odigrani tekmi 9. kroga 1. ženske lige je sinoči Piran Marina Portorož doma izgubil z Zagorjem s 17:27 (8:11).

Blok dvometrašev Blagotinšek, Mačkovšek in Žabič je tvoril nepremostljivo oviro za Izolane, ki so se zgodaj predali. Celje je ob polčasu vodilo že za 13 golov, zato je v drugem delu varčevalo z močmi. Izolan v celjskem dresu Borut Mačkovšek je bil najboljši pri domačih, pri plinarjih pa Dušan Fidel in Smolnik. RM


Najbolj brano