Izola v končnici ugnala Krško

Izolski rokometaši so tekmo z odpisanim Krškim morali dobiti. Zdaj so še korak bliže obstanku v 1. DRL. Istrabenz plini Izola : Krško 33:29 (15:14).

Vratar Tine Ponikvar ima velike zasluge za zmago Izolanov Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Vratar Tine Ponikvar ima velike zasluge za zmago Izolanov Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Na pomembnem obračunu za obstanek v ligi je bil v izolskem moštvu po kazni tudi edini desni zunanji igralec Jan Gorela, medtem ko je Elvin Čosić na igrišče stopil le za kakšno minuto.

Dvorana v Kraški ulici, gledalcev 200, sodnika Cvetko in Kavalar (oba Celje). Istrabenz plini Izola: Kević 2 obr., Ti. Ponikvar 17 obr., Jurič 8, Jelovčan 5, Dolenc, Gorela 2, Božič 9 (3), Kojić, Bubnič, Čosić 1, Koštric, Redžić, Fidel 3, Smolnik 5, To. Ponikvar, Slobodnik. Trener: Borut Hren. Krško: Žitnik, Polutnik, Cehte 7, Jazbec 3 (3), Dular, Ban, Kodrič, Pfajfar 1, Omerzel, Kučič, Škoflek, Ferkulj 10, Majerle 2, Čanžar 2, Koprivc 3, Franko 1. Trener: Sandi Markl. Sedemmetrovke: IP Izola 5 (3), Krško 4 (3); izključitve: IP Izola 8, Krško 10 minut.

V uvodu so s 5:2 povedli gostje, kar štirikrat je zadel Jaka Ferkulj z levega zunanjega položaja. Domači so v odgovor postavili globljo obrambo, v gol je namesto Dragana Kevića stopil Tine Ponikvar, ki je do odmora ubranil deset strelov. Izolani so izenačili na 6:6, polovico domačih zadetkov je prispeval Kristjan Jurič. Z obeh strani so padali prepovedani udarci, sodnika vsega dogajanja nista videla, to pa je razburilo domačo klop in gledalce na tribuni. V 24. minuti so Istrabenz plini prvič vodili (11:10), s prednostjo zadetka pa so tudi končali prvi polčas.

Gostitelji so po odmoru prvič povedli za dva gola, a so takoj ostali brez dveh izključenih igralcev, kar so Krčani izkoristili za izenačenje na 17. Gostitelji so strnili vrste in se kmalu zatem spet rezultatsko odlepili. V 42. minuti so imeli prednost treh golov (22:19), v 45. so vodili že s 25:21, nato pa so trikrat zapored zadeli gostje, ko sta vmes Peter Božič in Žiga Smolnik zapravila sedemmetrovki. Čeprav je Smolnik, ko so Izolani imeli igralca manj na parketu, prestregel žogo in zadel, so gostje v 54. minuti izenačili na 26, potem pa zgrešili kazenski strel ob izidu 28:26. Ponikvar je pri 28:27 preprečil izenačenje iz protinapada. “Pokril sem dolgi kot in s tem smo ostali v vodstvu v odločilni situaciji. Tekma je bila izjemno težka. Krško je igralo neobremenjeno, mi pa krvavo potrebujemo točke. Z mladostjo so zdržali skoraj do konca.,” je povedal Tine Ponikvar, ki je začel sezono kot tretji vratar. Jurič je nato dvakrat zapored zadel za vodstvo s 30:27 tri minute pred koncem. Dovolj za mirno končnico. BOJAN KRALJ


Najbolj brano