Izola bo še prvoligaš

Marsikdo je pričakoval boj za vsako žogo do zadnjega sodnikovega žvižga, a je bilo vse odločeno že v prvih desetih minutah.

Gostje iz Šmartnega niso znali rešiti uganke, kje bo prodrl Peter Božič (z žogo) Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Gostje iz Šmartnega niso znali rešiti uganke, kje bo prodrl Peter Božič (z žogo) Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Istrabenz p. Izola : Šmartno HFB 35:20 (16:8)

IZOLA> Dvorana v Kraški ulici, gledalcev 450, sodnika Pangerc in Veber (oba Ljubljana).

Istrabenz plini Izola: Kevič 15 obramb, Gregorič 2 obr., Ponikvar, Jurič 5, Jelovčan, Dolenc, Božič 11 (3), Zorič-Stepančič 2, Kojić 2, Bubnič, Gorela 5, Čebokli, Vukovič 1, Fidel 4, Smolnik 5, Apat. Trener: Vlado Hrvatin.

Šmartno HFB: Muratović 6 obr., Cenkar 5 obr., Simončič 5 (1), Podkrajšek, Podnebšek 2, Gradišek 4, Repar 4 (2), Bahovec, Šmejc 1, Poglajen, Sadar 1, Vodišek 2, Berglez, Markovič 1. Trener: Anton Ulčar.

Sedemmetrovke - IP Izola 3 (3), HFB Šmartno 6 (3); izključitve - IP Izola 18, HFB Šmartno 6.

Ob bučni podpori s tribune, na kateri je bilo sicer tudi nekaj navijačev iz Šmartnega pri Litiji, so domači rokometaši takoj stisnili goste v kot, iz katerega se niso rešili do konca tekme. Bojevito razpoloženi Izolani so z lahkoto osvajali žoge oziroma silili nasprotnike v neizdelane mete proti vratom odlično razpoloženega Dragana Keviča. Posledica so bili protinapadi, ki so jih domači učinkovito izkoriščali. Vratar je po tekmi povedal: “Morali smo zmagati. Zelo dobro in borbeno smo odigrali v obrambi in pametno v napadu. Napadi so bili dolgi, brez posiljenih strelov.” V 12. minuti so Izolani že vodili s 7:1. Zatem so se gostje nekoliko zbrali in znižali na 11:7. V petih minutah pred in petih po odmoru pa spet niso imeli pravih rešitev v napadu in pri izidu 20:8 so Izolani že lahko začeli slaviti zmago.

Peter Božič je polnil mrežo gostov na vse načine. S krila je zadel pet od šestih metov, iz protinapadov tri od petih, izkoristil je vse tri sedemmetrovke: “Pohvaliti moram prav vsakega od soigralcev. Vsi so dali vse od sebe. Na prejšnjih tekmah smo zmeraj imeli nekakšno zavoro, kot da bi nosili s seboj utež. Tokrat se je vse to sprostilo in rezultat se je pokazal na semaforju. Šmartno smo dobro spoznali, saj je bila to že naša četrta tekma. Čeprav Šmartno po prejetem zadetku vedno hitro začne s sredino, smo poskušali igrati hitro, vleči vsako žogo, vendar z glavo. Mislim, da smo jih tudi zaradi tega bolj utrudili in že ob koncu prvega polčasa je nastala ta razlika. Upamo, da se bomo lahko prihodnji teden veselili tudi teoretično, praktično pa smo že ostali prvoligaši.”

Gostje so nastopili brez pravega trenerja, s klopi jih je vodil Anton Ulčar: “Problemi s treningov, kjer nimamo dovolj igralcev, so se pokazali tudi na tekmi. Fantje z mislimi niso pri stvari. Malo smole smo imeli z vratnicami v začetku tekme, ampak, ko ne gre, pač ne gre. Danes je bila Izola pač boljša.”BK

Mlinotest : Veplas 27:27 (13:16)

AJDOVŠČINA> Ajdovke so se dobro borile z najboljšo ekipo druge jakostne skupine prve lige. To posebej velja za konec drugega polčasa, ko so dolgotrajen lov na majhen zaostanek spremenile v izenačenje in imele 15 sekund pred koncem tekme še žogo v rokah. Žal do strela za morebitno zmago niso več prišle, a ostajajo s točko najmanj v boju za 7. mesto. Za Mlinotest so največ zadetkov dosegle Groff (7), Rojc (6), Mrmolja in Harej (po 4). IM

Piran : Celje CM 26:23 (14:12)

LUCIJA> Ob lepi in hitri igri z dobro obrambo so Pirančanke povedle s 3:0. Celjanke so izenačile na 10:10, a se je polčas vendarle končal z vodstvom domačih. V drugem polčasu so Pirančanke trikrat vodile tudi za pet zadetkov. Ob dobri igri celotne ekipe je Maja Maruško ubranila 20 strelov., največ zadetkov pa sta dosegli Atanasova (7) in Baričeva (6). BK


Najbolj brano