Iz Kopra na pot v pravljično deželo

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je pred uvodnima kvalifikacijskima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu na Danskem leta 2014 zbrala na Obali.

Uroš Zorman (na fotografiji v belem dresu) bo eden od adutov slovenske rokometne reprezentance v dvoboju z Romuni  Foto: Stoyan Nenov
Uroš Zorman (na fotografiji v belem dresu) bo eden od adutov slovenske rokometne reprezentance v dvoboju z Romuni  Foto: Stoyan Nenov

ANKARAN> Izbranci Borisa Deniča se bodo jutri koprski Bonifiki najprej pomerili z Romuni, v nedeljo pa z Belorusijo. V slovenski izbrani vrsti nimajo zdravstvenih težav, izjema je le krožni napadalec Matej Gaber, ki je utrpel lažji zvin gležnja, a njegov nastop ni pod vprašajem. Po stavni aferi v Montpellierju je na seznamu Dragan Gajić, ni pa vratarja Primoža Prošta. Vid Kavtičnik je še rekonvalescent.

Reprezentančni seznam: vratarja Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Gorazd Škof (Cimos Koper); krilni igralci: Jure Dobelšek (Cimos), Dragan Gajić (Montpellier), Gašper Marguč, Luka Žvižej (oba Celje); zunanji igralci: Marko Bezjak, Klemen Cehte, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje), Dean Bombač (Cimos), Sebastian Skube (Celje), David Špiler (Zagreb), Nenad Bilbija (Minden) in Uroš Zorman (Kielce); krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Celje), Uroš Bundalo (Cimos), Matej Gaber (Gorenje) in Miha Žvižej (Toulouse).

Slovenski rokometni prvokategorniki so se v nedeljo zbrali v ankaranskem hotelu Convent, do sredine tekme v dvorani Bonifika pa bodo opravili štiri treninge. Zanimanje za prvi dvoboj z Romunijo je solidno, prireditelji tekme so sporočili, da so doslej prodali že okoli 400 vstopnic, pričakujejo pa, da bodo tribune lepo azpolnjene. “Čas resda ni naš zaveznik, a upam, da bomo te dni na Obali kakovostno izkoristili in naredili vse, da kvalifikacije za Dansko začnemo s štirimi točkami. Romunija je kakovostna ekipa, ki je v minulih letih malce izgubila stik v mednarodnem merilu, v zadnjih letih pa je njena krivulja zaradi denarnega vlaganja na poti navzgor. Gre za potentno ekipo, v njenih vrstah so zelo sposobni igralci na zunanjih položajih. Moramo ji vsiliti naš način igre in zmagati," je pojasnil selektor Boris Denič.

Optimističen je tudi organizator igre Uroš Zorman: ”Na evropskem prvenstvu v Srbiji smo si ustvarili določeno podobo oziroma rating, ki smo ga na kvalifikacijskih tekmah s Portugalsko za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji tudi potrdili. Po tej poti moramo nadaljevati tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Danskem. Pred tekmama z Romunijo in Belorusijo smo v vlogi papirnatega favorita, tako da je naš cilj, da prvi sklop kvalifikacij zaključimo s štirimi točkami.”

Slovenska izbrana vrsta bo po tekmah z Romunijo in Belorusijo naslednjo kvalifikacijsko akcijo imela v začetku aprila prihodnje leto, ko se bo dvakrat pomerila z Islandijo. V prvi polovici junija pa jo čakata še dve tekmi: najprej bo gostovala v Romuniji, nato pa bo gostila Belorusijo. Na EP, ki bo med 14. in 26. januarjem leta 2014, se bosta uvrstili prvo in drugouvrščena reprezentanca.

ALEŠ SORTA, STA


Najbolj brano