Istrabenz Plini Izola klonili v gosteh

Rokometaši Istrabenz Plinov Izola so v 18. krogu 1. NLB Leasing lige v gosteh izgubili proti Svišu Pekarni Grosuplje z 22:27 (12:14).

Pri Izolanih  je Kristijan Jurič dosegel sedem zadetkov
Pri Izolanih je Kristijan Jurič dosegel sedem zadetkov 

IVANČNA GORICA> Zasedba iz Ivančne Gorice je dosegla sedmo zmago v državnem prvenstvu, za šestim mestom, ki je trenutno v rokah novomeške Krke, pa zaostaja le dve točki.

Dvorana OŠ, gledalcev 300, sodnika: Krstič in Ljubič (oba Kozina). Sviš Pekarna Grosuplje: Marjanović, Medved, Polak, Zidar, Potokar, Rotar 4 (1), Muhovec 1, Stopar 7, Pekolj 3 (2), Kalabić 1, Marinčič 6, Sašek 3, Kristan, Sendelbah 1, Murčehajić 1. Istrabenz Plini Izola: Gregorčič, Jurič 7, Jelovčan 1, Dolenc, Božič 6 (3), Kojić, Bubnič, Čosić, Koštric, Ponikvar 1, Redžić 4, Fidel 1, Smolnik 2, Ponikvar, Rončević, Kević. Sedemmetrovke: Sviš Pekarna Grosuplje 3 (3), Istrabenz Plini Izola 3 (3). Izključitve: Sviš Pekarna Grosuplje 14, Istrabenz Plini Izola 6 minut.

Izbranci domačega trenerja Gorazda Potočnika so slabo odprli tekmo, sredi prvega polčasa so si pridelali zaostanek štirih golov (4:8), nato pa vendarle strnili svoje vrste in z veliko boljšo igro na polčas odšli z dvema goloma prednosti (14:12). V začetku drugega dela so se Primorci trdovratno upirali gostiteljem, v končnici pa jim je popustila zbranost, kar so Dolenjci izkoristili in zasluženo zmagali.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Simon Stopar in Jernej Marinčič. Prvi je dosegel sedem, drugi pa šest golov. Pri gostih je Kristijan Jurič dosegel sedem, Peter Božič pa šest zadetkov.

Izolska ekipa bo v sredo, 6. februarja, na domačem igrišču gostila mariborski Branik, zasedba iz Ivančne Gorice pa bo v soboto, 9. februarja, gostovala pri ormoškemu Jeruzalemu.

STA


Najbolj brano