Igrali bodo tudi za dolgove

Rokometaši Istrabenz plinov Izole, ki vadijo že 20 dni, bodo v novi sezoni edini predstavnik Primorske v najvišji državni ligi. Čeprav je sosednji Cimos propadel, izolski rokomet zaradi tega ne bo dobil dodatnega vetra v jadra.

Izolski rokometaši (v modrem) bodo letos osamljeni primorski jezdeci med elito Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Izolski rokometaši (v modrem) bodo letos osamljeni primorski jezdeci med elito Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Marsikdo bi logično pomislil, da bo ob propadu koprskega rokometnega giganta nekaj koristi potegnil tudi izolski klub, a se to ni zgodilo. Istrabenz plini niso iz tega naslova dobili nobenega novega igralca, nobenega novega sponzorja, tudi zanimanje precejšnje, a razvajene navijaške množice iz Kopra ni omembe vredno. Še več! Propad RK Cimos Koper negativno vpliva tudi na izolski klub. Od Koprčanov posojeni rokometaši (Žiga Smolnik, Dušan Fidel, Jan Gorela) so postali prosti igralci. Ker se je koprska tujska legija razletela na vse strani, Izolanom ostane zgolj naslonitev na lastne kadre, saj novoustanovljeni koprski klub potrebuje čim več svojih igralcev.

Ni skrivnost, da so tudi v izolskem klubu precej zamujali z izplačili, ki so že itak bila skromna. Zato je nekaj časa po končani sezoni, v kateri so Izolani osvojili deveto mesto, v zraku celo visel dvom ali ne bi izstopili iz lige. A je na koncu prevladala ljubezen do kluba in rokometa, saj so rokometaši kot glavni upniki potrdili, da ne bodo zahtevali takojšnjega vračila dolgov. “Na sestanku smo sprejeli dogovor, da bomo jesenski del državnega prvenstva odigrali zastonj oziroma bomo v tem obdobju prejemali zaostale obveznosti. Igralcem velja ob takšni odločitvi zgolj čestitati. Nato se bomo januarja spet usedli in se odločili, kako naprej,” je pojasnil poletno dogajanje trener ekipe Borut Hren.

Hren je svojo ekipo zbral že 22. julija. Prva dva tedna je nabirala bazično pripravljenost na izolskem nogometnem stadionu, prejšnji teden se je preselila v dvorano, v sredo, 14. avgusta, pa bo odšla na petdnevne priprave na Turistično kmetijo Obolnar v Čatež pri Trebnjem. “S pristopom sem zadovoljen, delamo odlično. Sedaj so se mladinci vrnili v svojo ekipo, tako da imam na treningih po 18 igralcev. Dogovarjamo se, da bi se nam priključil še kdo,” dodaja Hren, ki tudi sam skrbi za kadrovske zadeve.

Propad RK Cimos Koper negativno vpliva tudi na izolski klub.

Moštvo bo sicer nekoliko slabše kot lani, saj sta odšla Fidel (v Maribor) in Gorela (v Koper 2013). V Bonifiko se je preselil (op. a. pravzaprav vrnil) tudi vratar Tine Ponikvar, ki pa bo ostal trener izolskega mladinskega moštva. Nikola Kojić je začel priprave s soigralci, a ko je postalo jasno, da do decembra ne bo novih izplačil, je njegova vnema nekoliko popustila. Z rokometom je prekinil tudi Rudi Slobodnik, vsi ostali junaki iz zadnje in predzadnje sezone pa bodo še naprej igrali: od vratarja Dragana Keviča do prvega strelca Petra Božiča, ostrostrelcev Elvina Čosića in Amela Redžića, pa Jureta Jelovčana, Kristijana Juriča in Žige Smolnika.

S sanacijo poškodbe se bo do decembra ubadal kapetan Dean Dolenc, edini novinec pa je Aleš Vidic, izkušeni levoroki zunanji igralec, ki je pred osmimi leti igral pri Tominčevem Cimosu. Hren ne izključuje prihoda še kakšnega novega rokometaša, ne glede na to pa ocenjuje, da je ta ekipa sposobna ponoviti lanski rezultat, kar si je tudi zadala za cilj.

DENIS SABADIN


Najbolj brano