Hamburg je Koprčanom dvignil delnice

Odlična igra proti Hamburgu je Cimosu pred tekmo državnega prvenstva v Celju prilepila naziv favorita. Toda Koprčanov jutri ne bo pričakalo lansko, nemotivirano moštvo.

Nejc Poklar (levo), član Celja PL,  bo proti matičnemu klubu nedvomno motiviran Foto: Tomaĺľ Primoĺľiäť/Fpa
Nejc Poklar (levo), član Celja PL, bo proti matičnemu klubu nedvomno motiviran Foto: Tomaĺľ Primoĺľiäť/Fpa

KOPER> Rokometaše Cimosa čaka jutri nov izpit. Tokrat se bodo v celjskem Zlatorogu pomerili z vodilno ekipo državnega prvenstva, Celjem PL.

Razplet bo odvisen od dnevne forme igralcev, predvsem vratarjev.

Razmerja moči v ligi se šele začenjajo oblikovati. Verjetno bodo odločali medsebojni dvoboji velike trojice. Prvi obračun Cimosa in Gorenja v Bonifiki se je končal brez zmagovalca, kar je ustrezalo obema tekmecema.

Novi trener Celja Vladan Matić ima v rokah prenovljeno ekipo, ki si želi ponovno na vrh slovenskega rokometa. Sestavljena je iz kombinacije obetavnih mladeničev in prekaljenih mačkov. Trenerju sta zadnje čase povzročala težave predvsem poškodbi Zelenovića in Potočnika. Celjani so se v sredo v domači dvorani poigrali s Trebnjim in mu zadali visok poraz. To je dobra popotnica za jutrišnjo tekmo, na kateri si Štajerci želijo čim več gledalcev.

Ekipi se zelo dobro poznata in trenerja bosta imela težave, če jo bosta hotela nasprotniku zabeliti s kakšnim presenečenjem. Največ bo odvisno od dnevne forme igralcev, predvsem vratarjev; tu imajo prednost Celjani z izkušenim Dejanom Perićem, saj bo Koper brez poškodovanega Gorazda Škofa. Seveda pa Jure Vran lahko uspešno nadomesti reprezentančnega vratarja, kar je prepričljivo dokazal proti Hamburgu.

Po poročanju Sportala naj bi prihodnji teden vodenje ekipe Gorenja prevzel trener Matjaž Tominec, tvorec prvih velikih uspehov koprskega rokometa.

Primerjava obramb pokaže, da se je v zadnjem času bolj izkazala koprska; v drugem polčasu tekme lige prvakov so eni najboljših svetovnih ekip dovolili doseči samo sedem golov, kar bi bil izjemen dosežek tudi za slovensko ligo. Hiter prehod v napad z zdravim Luko Žvižejem in Gašperjem Margučem je - na drugi strani - pomembno orožje Štajercev, ki mu bodo Koprčani morali nameniti posebno pozornost.

Vračanje v obrambo postaja eno poglavitnih orožij vsake ekipe, ob takšnih zaključkih napadov, ki nasprotniku onemogočijo izpeljavo protinapadov. Slednje je Koprčanom v nedeljo 30 minut odlično uspevalo.

V celjskem napadu ob izkušenem Petru Metličiču dobiva veliko priložnosti mladi izolski velikan Borut Mačkovšek, skupaj z Rokom Žuranom je najnevarnejši na levi strani. Ne gre pozabiti Nejca Poklarja, ki proti svoji nekdanji ekipi vedno zaigra odlično: “Koper je favorit. Mi startamo iz lanske sezone, ko smo bili tretji. Seveda bomo poskušali Cimos presenetiti, kljub temu, da ta v zadnjem času igra zelo dobro, predvsem se je izkazal v tekmi s Hamburgom. Morda bo naša prednost v tem, da nismo toliko utrujeni, odigrali smo namreč manj tekem. Toda tudi Koper je imel ta teden čas za regeneracijo. V napadu bomo morali prebiti njihovo obrambo 6-0, ki je predvsem v drugem polčasu s Hamburgom delovala odlično. V obrambi pa bomo morali zaustaviti predvsem njihovo desno stran,” napoveduje Poklar.

ELVIS ŠTADER


Najbolj brano