Francozi v finalu

Francoska moška rokometna reprezentanca se je uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva na Danskem, potem ko je v današnji prvi polfinalni tekmi v Herningu premagala Španijo s 30:27 (12:14).

Francoska moška rokometna reprezentanca se je uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva na Danskem, potem ko je v današnji prvi polfinalni tekmi v Herningu premagala Španijo s 30:27
Francoska moška rokometna reprezentanca se je uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva na Danskem, potem ko je v današnji prvi polfinalni tekmi v Herningu premagala Španijo s 30:27 

HERNING > V nedeljskem finalu se bo pomerila z zmagovalko dvoboja Danska - Hrvaška, ki se bo pričel ob 21. uri.

Francoska moška rokometna reprezentanca se je prva uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva na Danskem. Olimpijski prvak iz Pekinga leta 2008 in Londona 2012 je na kolena položil lanskega svetovnega prvaka iz Španije, v nedeljskem velikem finalu pa se bo pomeril z zmagovalcem drugega polfinalnega dvoboja med Dansko in Hrvaško, ki se bo drevi začel ob 21. uri. Francozi bodo v nedeljo naskakovali tretji naslov evropskih prvakov, najboljši so bili v Švici leta 2006 in Avstriji leta 2010.

Galski petelini so sijajno odprli dvoboj, po njihovem prepričljivem uvodu in vodstvu s 7:2 pa so se razigrali tudi Španci in iz minute v minuto nižali zaostanek, v končnici prvega polčasa pa zaigrali naravnost sijajno in na veliki odmor odšli s prednostjo dveh golov.

V drugem polčasu se slika na igrišču ni bistveno spremenila, tako Francozi kot Španci so zelo nihali v igri in na lahek način zapravljali svojo prednost, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bilo več modrosti in preudarnosti na strani izbrancev francoskega selektorja Clauda Oneste, ki so si poldrugo minuto pred koncem po zaslugi Luca Abaloja in dobrih obramb Cyrila Domoulina priigrali tri gole prednosti (29:26) in odločili tekmo v svoj prid.

V francoski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Abalo z osmimi in Valentin Porte s sedmimi goli, za špansko je Joan Canellass dosegel deset, Julen Aguinagalde pa pet zadetkov.

STA


Najbolj brano