Fešta športa in prijateljstva

Organizatorji, zbrani okrog Toneta Bariča, so v nedeljo spravili pod streho že 21. Eurofest. Ni bil tako množičen kot v zadnjih letih, a je vseeno v slovensko Istro privabil približno 2000 obiskovalcev, ki so se ob rokometu tudi zabavali.

V finalnem dnevu je tudi med mlajšimi dečki potekal boj za vsak žogo Foto: Eurofest
V finalnem dnevu je tudi med mlajšimi dečki potekal boj za vsak žogo Foto: Eurofest

IZOLA > Napovedi o obisku 21. Eurofesta so v začetku leta obetale precej več kot 125 ekip, kolikor jih je po številnih odpovedih v juniju nazadnje sodelovalo na pravkar končanem evropskem rokometnem festivalu. Zmanjšan obseg sodelujočih pa ni zmanjšal vzdušja, značilnega za ta izolski turnir. Po nedeljskem zaključku so bili najbolj veseli zmagovalci v posameznih kategorijah, ostalim pa so v uteho ostali spomini za športni dogodek in šestdnevni dopust.

Največ ekip je prišlo iz Slovenije. Tokrat je prvič v zgodovini Eurofesta sodelovala Turčija, pojavile pa so se nove ekipe iz Španije in Rusije. Letošnja novost, rokomet na mivki, je k sodelovanju pritegnila osem ekip in se je dobro obnesla. Žal so tekme zaradi odpovedi igrišča v Izoli morali odigrati v Ankaranu, kjer niso bile deležne tolikšne pozornosti gledalcev kot ostala srečanja v Izoli in Kopru. Skupno jih je bilo nad 400 in večinoma so minila v prijateljskem duhu. Organizatorji so z dobrodelnimi akcijami zbrali finančna sredstva in material za pomoči potrebne izolske otroke, kar daje Eurofestu še dodano vrednost.

Zmagovalci po kategorijah in vidni primorski rezultati; ml. dečki C: Novi Beograd A, 3. IP Izola; ml. dečki B: Novi Beograd A, 2. IP Izola; ml. dečki A: 1. Wen Chang (Tajvan), 3. Koper; st. dečki B: Mokerc Ig, 2. IP Izola; st. dečki A: Mokerc Ig; kadeti B: Krim Olimpija; kadeti A: Trsat Rijeka; mladinci: IP Izola; člani: All stars, 2. KIH; rokomet na mivki: Drinking team; ml. deklice C: Da Shin A (Tajvan), 3. ŽURD Koper; ml. deklice B: Plzen; ml. deklice A: Krim, 3. ŽURD Koper; st. deklice B: DRŠ Alena Mihalja; st. deklice A: Krim, 4. Mlinotest; kadetinje: ŽURD Koper, 3. Mlinotest, 4. Izola; članice: Mladinska reprezentanca Slovenije, 2. Eurofest team; rokomet na mivki: 1. Obala, 2. RK Mivka, 3. Maestral.

BRANKO VUGA


Najbolj brano