Eurofest tudi s primorskimi finalisti?

Na 20. mednarodnem festivalu evropskega rokometa vseh selekcij - na izolskem Eurofestu - bodo danes na sporedu polfinalni in finalni boji, zvečer pa se bo s podelitvijo priznanj festival zaključil.

Na Eurofestu se za visoka mesta borijo tudi primorske moške in ženske ekipe Foto: Eurofest
Na Eurofestu se za visoka mesta borijo tudi primorske moške in ženske ekipe Foto: Eurofest

IZOLA> Čeprav je včeraj vreme nekoliko zagrozilo s padavinami, je organizator izolskega Eurofesta tudi predzadnji dan uspel izpeljati vse tekme in spremljevalni program. Danes so na sporedu polfinalni in finalni obračuni. Turnir ima tako v Kopru kot v Izoli veliko domačih obiskovalcev. V nekaterih kategorijah se obetajo visoke uvrstitve slovenskih ekip, zato bodo danes tribune še bolj polne.

Čeprav na tovrstnih tekmovanjih rezultati niso v ospredju, ne manjka bojevitosti - posebej v mladinski in članski konkurenci. Na srečo hujših poškodb ni bilo.

Po štirih tekmovalnih dneh kar dobro kaže nekaterim primorskih ekipam. Članice Maestrala so bile do sinoči še brez poraza in na dobri poti za uvrstitev v današnje finalne boje. Isto velja za ekipo KIH pri moških, Cimosu gre dobro pri moških mlajših kategorijah, kjer si tudi Istrabenz plini Izola še lahko obetajo kakšno visoko uvrstitev. Spodbudni so rezultati primorskih ekip pri dekletih: ajdovski Mlinotest vodi v skupini letnik 1998, še bolje pa gre ekipi ŽURD, ki se prebija v finale v kar v treh kategorijah.

BRANKO VUGA


Najbolj brano