Drugo mesto je za Cimos dosegljivo

Če je bilo gostovanje v Rusiji za Koprčane označeno kot ključno v boju za uvrstitev v osmino finala lige prvakov, so slovenski državni prvaki svojo nalogo opravili z odliko.

Rokometaši Cimosa so v St. Petersburgu svojo nalogo opravili z odliko
Rokometaši Cimosa so v St. Petersburgu svojo nalogo opravili z odliko 

KOPER> Čeprav so Koprčani iz Sankt Peterburga poleteli šele včeraj ob četrti uri zjutraj, so popoldne v Bonifiki že trenirali. Pred njimi je namreč serija tekem brez predaha. Po dveh lažjih dvobojih (Šmartno v nedeljo in Maribor v sredo) jih naslednjo soboto čaka povratni dvoboj z Rusi, nato pokalni obračun z Gorenjem in še gostovanje v Plocku.

Morda je bolj kot dve točki pomembna pridobljena samozavest. V koprsko moštvo je po polomu v Celju marsikdo podvomil, reprezentančni odmor, v katerem je bila aktivna polovica ekipe, pa je še dodatno zameglil zadeve. Toda moštvo je reagiralo izjemno, saj je uspelo vsiliti nasprotniku svoj način igre. Odločilna je bila igra v obrambi, a se je Koprčanom odprlo tudi v napadu. Ob 66-odstotnem metu (53:35) je pot do zmage bistveno lažja. Izjemen večer je imel Uroš Rapotec, ki je sedem poskusov pretvoril v sedem zadetkov. V koprskem moštvu sploh ni bilo slabega moža, Izkazala sta se tudi oba vratarja. “Ali pogosto izvajate takšne čudeže?” je bilo na tiskovni konferenci po tekmi prvo vprašanje nejevernih ruskih novinarjev Dušanu Podpečanu, ki je ob 13 strelih zbral kar 9 obramb.

“Takšne visoke zmage so vedno dobrodošle. Tudi zato, ker smo jim pred povratnim dvobojem dali vedeti, da v Kopru ne morejo računati na več kot časten poraz. A sta pred tem še dve pomembni tekmi,” je trezno glavo po tekmi ohranil Milorad Krivokapić, na katerega se je domača ekipa očitno posebej pripravila. Edini je imel realizacijo pod 50 odstotki. A je potem bilo več prostora za Skubeta in Bombača. Slednji si je v drugem polčasu poškodoval prst, igral nekoliko manj, a bi moral že naslednji teden zaigrati na polno.

Gostiteljem je na koncu preostalo le, da čestitajo zmagovalcem. “Ne gre za to, da smo izgubili, ampak kako smo izgubili. Koper je prevzel našo strategijo in bil pri tem zelo uspešen. V drugem polčasu smo skušali s streli od daleč, a je bila obramba gostov zelo hitra in agresivna,” je menil trener St. Peterburga Dmitrij Torgovanov, legendarni krožni napadalec “zbornaje komande”.

Koprsko moštvo sedaj nima več meča nad glavo. Uvrstitev v osmino finala je praktično zagotovljena. Zanjo bi bila dovolj že ena zmaga v domačih tekmah s St. Peterburgom ali Constanto. Toda po dveh uspehih v gosteh se slovenski državni prvaki spogledujejo tudi z drugim mestom. Če ne bo večjih presenečenj, bo o njem odločala zadnja tekma z Metalurgom v Bonifiki. “Do tedaj je še daleč, čeprav vedno bolj razmišljamo o drugem mestu. S tem bi imeli več možnosti, da dobimo v osmini finala premagljivega nasprotnika,” je povedal Sebastian Skube, najboljši v sredinem obračunu.

Iz Sankt Petburga poroča DENIS SABADIN


Najbolj brano