Deseto mesto je za Izolane precej večji uspeh kot tretje za Koprčane

Zadnji krog rokometnega prvenstva je bil predvsem priložnost za zahvale zaslužnim.

Peter Božič je bil z devetimi zadetki najučinkovitejši  strelec pri Izolanih Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Peter Božič je bil z devetimi zadetki najučinkovitejši strelec pri Izolanih Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Cimos : Trimo 31:24

KOPER> Dvorana Bonifika, gled. 400, sodn. Rižner in Teršek.

Cimos Koper: Vran (17 obr.), Škof, Podpečan, Skoko, Brumen 7 (2), Čemas 5, Bombač 1 (1), Poklar 8, Džono 2, Skube 2, Konečnik, Rapotec 2, Bundalo 3, Osmajić 1. Trener: Fredi Radojkovič.

Trimo Trebnje: Ferlin (11 obr.), Saje (2 obr.), B. Radelj 1, M. Radelj, Murčehajič 3, Ratajec 2, M. Grandovec, Skol 2, Sušin 1, Paladin 4 (1), Florjančič 1, Rojc 1 (1), Zarabec 3 (1), Skube 4, T. Grandovec 2, Brana. Trener: Ivan Vajdl.

7m: Cimos 3 (5), Trimo 6 (3); izklj.: Cimos 6, Trimo 4 min.

Ta teden naj bi Cimos Koper v veliki meri sestavil ekipo za naslednjo sezono. Direktor kluba Aleš Koršič je potrdil, da je podpisal pogodbo s Filipom Gavranovićem, 21-letnim krožnim napadalcem iz Bjelovarja, ki je zadnjo sezono igral za Poreč. V Kopru se je prejšnji teden mudil tudi Nikola Manojlović, s katerim bi dopolnili deficitarno zunanjo linijo. Z nekdanjim rokometašem Gorenja se še pogajajo, kot tudi s Krivokapićem, Rapotcem, Osmajićem, Skokom in Konečnikom, katerim naslednji mesec potečejo pogodbe. DES

Rokometaši Cimosa so tudi drugič v štirih dnevih zanesljivo premagali Trimo in potrdili, da je prepad med prvo trojico in preostalimi ogromen. Koprčani so igrali brez Jureta Dobelška, Milorada Krivokapića in Matjaža Mlakarja. Trenerja sta ponudila priložnost tistim, ki so običajno sedeli na klopi. “Trener nam je rekel, naj se zabavamo in pokažemo gledalcem še eno všečno tekmo. Priložnost smo dobili tisti, ki ponavadi manj igramo, vendar smo vsi utrujeni in komaj čakamo konec,” je po tekmi povedal najboljši strelec Tine Poklar. “Koper ima daljšo klop, in to se je poznalo na rezultatu. Smo četrti, kar je bil tudi naš cilj,” je izjavil Uroš Paladin, Koprčan, ki si je našel domovanje na Dolenjskem. Igralci Cimosa so po koncu tekme prejeli bronaste medalje za tretje mesto, poleg tega pa so se poslovili od Sebastjana Skubeta, Mlakarja in Nikole Džona, ki bodo zapustili klub. Ta se je s priložnostnimi darili zahvalil Dvanajstim Kopra za podporo in pomoč pri organizaciji tekem lige prvakov, hkrati pa so se tudi navijači zahvalili klubu.

Istrabenz plini : Ribnica 31:37

IZOLA> Dvorana v Kraški ulici, gled. 400, sodn. Masleša, Žibret.

Istr. p. Izola: Ponikvar (3 obr.), Kevič (7 obr.), Gregorič (2 obr.), Jurič 1, Dolenc 2, Božič 9 (4), Zorič-Stepančič 2, Kojić 6, Bubnič, Gorela 3, Čebokli, Vukovič 2, Redžič 1 (1), Fidel 1, Smolnik 3, Lukežič 1. Trener: Vlado Hrvatin.

Ribnica Riko hiše: Perovšek (11 obr.), Torlo, Klarič, Kovač 4, Merhar 2, Zobec, B. Nosan 1, M. Nosan 7 (1), Pucelj 2, Abrahamsberg 3, Batinič 3 (3), Jamnik 10 (2), Košmrlj 5. Trener: Vasilij Dubonosov.

7m: Izola 5 (5), Ribnica 7 (6); izklj.: Izola 10, Ribnica 10.

Tekma ni imela pravega tekmovalnega pomena Deset minut pred koncem so Izolani zaostajali že za deset golov (24:34), a so do konca razliko zmanjšali rokometaši, ki do konca sezone pravzaprav niso sprožili pravega strela na gol. Dvakrat je zadel steber obrambe Dean Dolenc, po enkrat pa dolgo poškodovani Amel Redžič in mladi Mitja Lukežič. Pred tem pa sta bila najučinkovitejša izkušena krilna igralca Peter Božič in Nikola Kojić. Trener Izolanov Vlado Hrvatin je ocenil: “Ne znamo igrati sproščeno, moramo iti na nož, sicer ne gre. Tudi sami sebe smo to sezono presenetili, saj smo s tako majhnim proračunom in tako mlado ekipo ostali v ligi.”

Rokometaši so se navijačem oddolžili z navijanjem za ekipo Ribarjev na turnirju v malem nogometu. BK


Najbolj brano