Darilo namesto vstopnice

Cimos Koper : Maribor je najzanimivejši par drevišnjega četrtfinala rokometnega pokala Slovenije. Na papirju naj bi bili v prednosti Primorci, ki so igrali na zadnjih štirih finalnih turnirjih, a imajo tudi Štajerci svoje račune.

Pri Cimosu bo strelsko breme na zunanjih položajih  nosil Milorad Krivokapić (v skoku) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Pri Cimosu bo strelsko breme na zunanjih položajih nosil Milorad Krivokapić (v skoku) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Ker je december tudi čas obdarovanja, so se v koprskem klubu odločili, da bo ogled tekme brezplačen, obiskovalci pa naj namesto tega prinesejo katerokoli darilo za otroke. RK Cimos bo namreč v sodelovanju z Območno enoto Rdečega križa in s Škofijsko Karitas Koper obdaroval otroke iz socialno šibkejših družin in tako tudi njim narisal nasmeh na obrazu v predbožičnem času.

Prvič po obdobju Gold Cluba se je zgodilo, da sta se do četrtfinala pokala Slovenije prebili dve primorski ekipi. Medtem ko za Istrabenz pline ni pričakovati, da se lahko zavihtijo v finale četverice, je slednje za Cimos skoraj nuja. Izolani namreč gostujejo v Celju pri branilcih naslova, zato bodo srečanje vzeli kot dober trening pred mnogo bolj pomembno sobotno prvenstveno tekmo. Koprčanom je bil žreb glede gostiteljstva naklonjen, saj bodo igrali v Bonifiki (igra se le en dvoboj), glede nasprotnika pa manj, saj so naleteli na številko štiri slovenskega rokometa Maribor Branik.

Prav Mariborčani so jim pred mesecem in pol prizadejali boleč poraz, z uvrstitvijo v skupinski del pokala EHF pa so dokazali, da postajajo tudi v mednarodnih okvirih prepoznavna ekipa. Doktor rokometa Marko Šibila je zbral mešanico mladih in izkušenih rokometašev, ki gojijo sodoben način igre. Fizično niso krepkejši od Koprčanov, so pa hitrejši.

A bolj kot z nasprotniki se mora domači strokovni štab ukvarjati s svojimi varovanci. Za njimi je namreč serija slabih predstav (Celje PL, Porto, Ribnica), za njeno prekinitev pa bo potrebno prikazati več. To ne bo enostavno, saj se Nikola Manojlović še ni pridružil soigralcem na parketu, posledično pa razen Milorada Krivokapića, ki igra po sistemu toplo-hladno, Koprčani nimajo pravega strelca z zunanjih položajev.

Tudi preostala dva četrtfinalna para nista neenakovredna: Velenjčani ne bodo smeli igrati z levo roko v Trebnjem, na Ptuju pa želi drugoligaš Drava presenetiti Sviš. DES


Najbolj brano