Danes ob 19. uri Cimos Koper gosti velenjsko Gorenje

Atraktivne tekme z vrhunskimi nasprotniki se v letošnji jeseni v Bonifiki kar vrstijo druga za drugo. Danes bo pri Cimosu gostoval njegov tradicionalni rival iz zadnjih sezon - Gorenje iz Velenja. Žal to ni finale ali polfinale kakšnega tekmovanja, temveč le osmina finala pokala Slovenije.

V nocojšnjem dvoboju bodo pomembno vlogo imeli  igralci s klopi, med njimi tudi Uroš Bundalo (z žogo) Foto: Tomaz Primozic/Fpa
V nocojšnjem dvoboju bodo pomembno vlogo imeli igralci s klopi, med njimi tudi Uroš Bundalo (z žogo) Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER> Prav neposredni izpad poraženca tega dvoboja v pokalu Slovenije daje temu dvoboju dodaten draž. Tisti, ki bo izgubil, ne bo imel popravnega izpita, če pa bo rezultat neodločen, bodo sledili še podaljški.

“Gorenje je fizično še močnejše od Wisle, ki nas čaka konec tedna. Tudi igra hitreje, sicer pa se odlično poznamo in do nekih bistvenih presenečenj ne more priti. Zagotovo bo to težka tekma, odločile bodo malenkosti, sam se pa nadejam nove zmage in napredovanja,” je pred dvobojem pojasnil Velenjčan v koprskih vrstah Jure Dobelšek.

Danes bosta na sporedu še dve tekmi 13. kroga 1. A DRL. Medtem ko Celjane čaka ne nedolžna preizkušnja v Trebnjem, bodo Istrabenz plini doma gostili Maribor Branik. Slednji je v nedeljo v 3. krogu pokala Challenge le za štiri gole premagal Radnički iz Kragujevca, na lestvici pa je zbral enako število (12) točk kot Izolani. Štajerci naj bi imeli podobno kakovost kot Trebanjci, ki so jih Izolani pred dvema tednoma že premagali. Vsekakor se obeta podobno dinamična in napeta tekma, kot so bile vse v izolski dvorani v tej sezoni.

Cimos in Gorenje odigrata povprečno po pet medsebojnih tekem na sezono. Drevišnja bo že tretja v tej sezoni. Tekmo superpokala v Trbovljah so gladko dobili Velenjčani, septembrski prvenstveni obračun pa se je pravično končal z remijem. Glede na lansko sezono se kadra obeh moštev nista bistveno spremenila. Zato bo v zraku in v mislih akterjev tudi zadnja tekma sezone 2010/11, ko so Koprčani ponižali Velenjčane na njihovem parketu in osvojili prvi naslov državnih prvakov. “Lani smo jim vzeli vse, zato najbrž čutijo še neporavnane račune. Nedvomno so v dobri formi, ne bo lahko,” je že po sobotni tekmi s St. Petersburgom izjavil trener Cimosa Fredi Radojkovič.

Razplet dvoboja bo odvisen tudi od učinka igralcev s klopi. V koprskih vrstah na vsaki tekmi zablesti nov posameznik: proti St. Petersburgu je bil to Tine Poklar, na gostovanju v Rusiji Uroš Rapotec in Dušan Podpečan, v Romuniji Goran Bogunović ... Poleg odsotnega Matjaža Mlakarja sta na ponedeljkovem treningu bolečine začutila tudi Jure Vran in Bojan Skoko, toda oba bosta drevi zagotovo zaigrala.

In kako je v velenjskem taboru? Vzdušje je odlično, saj jim gre vse kot po maslu. Najprej so igralci ubranili svojega trenerja Branka Tamšeta, ki ga je uprava kluba kljub dobrim rezultatom želela zamenjati z Matjažem Tomincem, nekdanjim trenerjem Cimosa, nato je Loka, proti kateri so zabeležili edini poraz v DP, izstopila iz lige. Zato bodo njeni rezultati izbrisani, poleg tega pa so Velenjčani v soboto kar za deset zadetkov premagali nekdanjega evroligaša iz Valladolida. Hrvaški reprezentant Željko Musa je poškodovan, nastop Manojlovića je še vprašljiv, sicer pa ima Gorenje podobno kot Cimos zelo širok igralski kader.

RZS spet nerodna

Poteza organov Rokometne zveze Slovenije, ki pravilnika pokalnega tekmovanja ni posodobila in prilagodila sodobnim evropskim trendom ter razmerju moči, najbolj škoduje slovenskemu rokometu. Ker ni predvidela dirigiranega žreba, se bosta morala dva od treh najboljših slovenskih klubov pomeriti že v osmini finala. Večina primerljivih tekmovanj na izpadanje ima tako prilagojen žreb, da se v uvodnih krogih najmočnejša moštva iz minulih sezon oziroma postavljeni klubi med seboj ne morejo pomeriti. Še dobro, da žreb ni bil še dodatno muhast in zmagovalcu nocojšnjega dvoboja v četrtfinalu ni namenil Celja PL.

DENIS SABADIN


Najbolj brano