Danci in Francozi za zlato, Španci in Hrvati za bron

Danska moška rokometna reprezentanca je v drugi polfinalni tekmi evropskega prvenstva včeraj v Herningu premagala Hrvaško z 29:27 (13:15).

Domagoj Duvnjak
Domagoj Duvnjak 

HERNING > Danski rokometaši strumno korakajo k tretjemu zaporednemu naslovu evropskih prvakov. Gostitelji enajstega sklepnega turnirja na stari celini so dosegli sedmo turnirsko zmago, po treh zmagoslavjih v prvem in drugem delu tekmovanja so v drugem polfinalnem obračunu opravili še s Hrvati, v nedeljskem velikem finalu pa se bodo pomerili s Francozi, ki so bili v včerajšnjem prvem polfinalnem obračunu v tukajšnji dvorani Jyske Bank Boxen boljši od Špancev s 30:27.

Sloviti danski strateg Ulrik Wilbek je bil po prvem polčasu kar precej zaskrbljen, njegovi varovanci so bili prvič na letošnjem turnirju v podrejenem položaju, Hrvati pa na igrišču razigrani kot že dolgo ne. Domagoj Duvnjak, Igor Vori in drugi hrvaški rokometaši so v prvem polčasu do potankosti izpolnili vse dogovore iz slačilnice, pod nadzorom je bil tudi domači superzvezdnik Mikkel Hansen.

V drugem polčasu so domači rokometaši prevzeli niti igre v svoje roke in v 42. minuti povedli za tri gole (21:18). V zadnji tretjini tekme so jim Hrvati vseskozi dihali za ovratnik, v 47. minuti so celo izenačili na 23:23, a končnica tekme je znova minila v znamenju Dancev, ki so s pridom izkoristili večjo izbiro kakovostnih igralcev.

V danski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Anders Eggert z osmimi, v hrvaški pa sta Marko Kopljar in Zlatko Horvat dosegla po šest golov.

Dvorana Jyske Bank Boxen, gledalcev 14.000, sodnika: Geipel in Helbig (oba Nemčija).

danska: Landin, Green, Mogensen 2, Christiansen 3, Thomsen, Larsen 2, Eggert 8 (4), Spellerberg, Knudsen, Noddesbo 2, L. Hansen 4, Lindberg 1, R. Hansen 3, Mollgaard, Sondergaarg 2, M. Hansen 2.

Hrvaška: Losert, Alilović, Duvnjak 5, Kopljar 6, Vori 1, Gojun, Horvat 6, Vuković, Bičanić 3, Buntić, Valčić, Štrlek 2, Čupić 3 (2), Musa, Ninčević, Slišković 1.

Sedemmetrovke: Danska 5 (4), Hrvaška 3 (2).

Izključitve: Danska 12, Hrvaška 12 minut.

Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano