Cimos zlahka zmagal v Ribnici, primorska dekleta še brez zmage

Primorske rokometašice so prikovane na dno prvoligaške razpredelnice. Očitno vse bolj izgubljajo korak z moštvi iz ostale Slovenije, zato bodo pretežno krojile boj za obstanek. V moški ligi so presenetili Trebanjci, ki so ob 13 zadetkih Staša Skubeta zmagali v Mariboru.

Vratar Koprčanov vratar Gorazd Škof se je izkazal s 14 obrambami (fotografija je iz arhiva) Foto: Breda Kranjc
Vratar Koprčanov vratar Gorazd Škof se je izkazal s 14 obrambami (fotografija je iz arhiva) Foto: Breda Kranjc

Ribnica RH : Cimos Koper 22:32 (11:14)

RIBNICA> Športni center, gledalcev 300, sodnika: Ocvirk in Štrigl (oba Velenje).

Ribnica Riko hiše: Markovič 1, Merhar, Jamnik 10 (3), Bašić 4, Henigman 1, Koražija, Nosan 1, Pucelj 2, Abrahamsberg, Kapular 3. Trener: Mustafa Torlo.

Cimos Koper: Škof 14 obramb, Vran 5 obramb, Dobelšek 2, Grzentič 1, Brumen 9 (5), Bombač 4, T. Poklar, Krivokapić 3, N. Poklar, Konečnik 3, Rapotec 3, Manojlović 3, Gavranović 2, Bundalo 1, Bošković 1, Osmajić. Trener: Zoran Jovičić.

Sedemmetrovke - Ribnica RH 5 (3), Cimos 5 (5); izključitve - Ribnica RH 4, Cimos 10.

Koprski rokometaši so se za prvo zmago v novem državnem prvenstvu morali potruditi bolj, kot kaže rezultat. Povedli so že v uvodnih minutah, a so jim bili žilavi Dolenjci neprenehoma za petami. V 24. minuti so vodili s 13:6, domačini pa so do konca prvega dela zmanjšali zaostanek na tri zadetke.

V drugem polčasu je prišla do izraza daljša koprska klop. Ponovno se je razigral Matjaž Brumen, ki je v izredni strelski formi in je brez zgrešenega meta dosegel devet golov. S 14 obrambami se je izkazal tudi vratar Gorazd Škof, a si varovanci Zorana Jovičića, ki je na trenerski klopi nadomeščal obolelega Fredija Radojkoviča, do 50. minute niso zagotovili varne prednosti več kot petih zadetkov. Tedaj pa sta zapored zadela Manojlović (met 7:3) in Bundalo (met 5:1), tako da je bila zmaga zagotovljena. Nato so zaigrali tudi rokometaši, ki po navadi manj igrajo in še povečali prednost.

Cimos čaka naslednji dvoboj že v sredo, ko bo v Krškem odigral preloženo tekmo prvega kroga.

DES

Veplas : Mlinotest 30:24 (15:12)

VELENJE > Ajdovke so se sicer trudile, a je bila v napadu res nevarna le Sara Pugelj, ki je zadela dvanajstkrat. Njene kolegice so zapravile bistveno več strelov kot Štajerke, obramba pa je imela preveč lukenj. V prvi tretjini tekme so Ajdovke še držale korak (do izida 8:8), po tem pa so se domačinke z večjim izborom igralk, s tempom in učinkovitostjo večale razliko.

IM

Krka : Piran 31:24 (16:8)

NOVO MESTO> V prvem polčasu so Pirančanke igrale zelo slabo predvsem v napadu, kjer so se gibale premalo in predaleč od gola. Dolenjkam so dovolile, da povedejo s 4:1 in povečujejo razliko do odmora. V začetku drugega polčasa ni bilo bolje, nato je trenerka Dalija Erceg poslala v igro nekaj mlajših igralk, ki so ob Manueli Hrnjić (9 zadetkov) in Poloni Barič (8) uspele zmanjšati zaostanek na šest zadetkov.

Antrum : Naklo-Tržič 24:36 (12:18)

SEŽANA> Gostiteljice so začele dobro, četrt ure so vodile, nato pa so Gorenjke izenačile na 8:8 in povedle. V nadaljevanju so pokazale, da imajo trenutno veliko boljši igralski kader in da so bolje pripravljene. Kraševke so sicer dale vse od sebe. Zelo dobro je branila Špela Fidel, v napadu pa je največ zadetkov dosegla Francesca Marsano (9). BK


Najbolj brano