Cimos potuje v Madrid

Nasprotnik Koprčanov v četrtfinalu lige prvakov je institucija rokometa. Gre za najboljši in najtrofejnejši klub na svetu v zadnjih petih letih. Lani se je iz Ciudad Reala, kjer je domoval, zaradi finančnih težav glavnega pokrovitelja preselil v špansko prestolnico.

V Bonifiki bo v tej sezoni še vsaj en spektakularen rokometni dvoboj Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V Bonifiki bo v tej sezoni še vsaj en spektakularen rokometni dvoboj Foto: Tomaž Primožič/Fpa

DUNAJ> Težko je pisati o potencialnih možnostih aktualnih slovenskih prvakov v dvoboju s španskim predstavnikom, s katerim so se v letošnji sezoni že pomerili. Septembra so igrali na pripravljalnem turnirju v nemškem Dessau in izgubili s 27:33.

Pari četrtinala lige prvakov - Cimos Koper : Atletico Madrid, Koebenhavn : Barcelona, Ademar Leon : Füchse Berlin, Croatia Os. Zagreb : Kiel.

“V prvem jakostnem bobnu so bile same imenitne zasedbe, po dveh žrebanjih, ko sta v bobnu ostala Kiel in Atletico Madrid, pa smo si bolj želeli špansko zasedbo. Gre za vrhunsko moštvo, ki je favorit našega medsebojnega obračuna. Mi bomo naredili vse, kar je v naših močeh in ... sanjajmo,” je po žrebu dejal trener Cimosa Fredi Radojkovič. Koprčane je na včerajšnjem žrebu na Dunaju zastopal direktor kluba Aleš Koršič: “Zelo sem ponosen, da smo se prebili med najboljših osem klubov v Evropi. Špancev se ne bojimo, saj so tudi Kielce bile zelo močne, pa smo napredovali mi. Prepričan sem, da bo Bonifika spet polna in da bodo gledalci uživali.”

Cimos bo prvo tekmo odigral v dvorani Bonifika med 18. in 22. aprilom (odvisno od televizijskih potreb), povratna pa bo med 25. in 29. aprilom v Madridu. Koprski rokometaši so v prvem delu tekmovanja v svoji skupini zasedli drugo mesto, v osmini finala pa so izločili poljsko zasedbo Vive Targi Kielce, ki je v skupini B, v kateri je zmagal prav Atletico Madrid, zasedla tretje mesto. Osvojila je 16 točk (sedem zmag in dva remija), izgubila pa le na zadnji, zanje nepomembne tekmi, v Veszpremu. V osmini finala je izločila švicarski Kadetten Schaffhausen, za katerega so igrali tudi nekdanji cimosovci Nik Tominec, Uroš Elezović in Aleksandar Stojoanović. Vprašanje napredovanja je odločila že na prvi tekmi v gosteh, ko je zmagala s 36:27, na povratni domači tekmi pa izgubila s 26:30.

Aleš Koršič: “Špancev se ne bojimo. Prepričan sem, da bo Bonifika spet polna in da bodo gledalci uživali.”

“Zadovoljni smo z žrebom. Ekipo, ki je izločila poljske Kielce, lahko samo spoštujemo. Če je Cimos prevzel slovenski primat Celju, gre zagotovo za vrhunsko ekipo. Gre za presenečenje letošnje lige prvakov, ki goji zelo tehničen rokomet. A pričakujemo napredovanje na finalni turnir četverice,” je za spletno stran Atletica izjavil direktor kluba Luis Miguel Lopez. Atletico Madrid je v javnosti bolj znan s svojim prejšnjim imenom Ciudad Real, ki so ga pred dvema letoma poimenovali za rokometni dream-team. Od leta 2003 je redni udeleženec lige prvakov, v tem obdobju pa se samo enkrat ni uvrstil v polfinale (leta 2007). Zmagal je v sezonah 2007/08 in 2008/09, nato je osvojil tretje mesto, lani pa je moral v finalu poklekniti pred Barcelono. Vodi ga legendarni Talant Dušenbajev, ruski Kirgizijec s španskim državljanstvom.

Slednji je zbral vrhunsko kadrovsko zasedbo, saj premore najbrž najboljši vratarski par na svetu Hombrados - Šterbik. Na desnem zunanjem položaju igra Makedonec Kiril Lazarov, najboljši strelec zadnjega evropskega prvenstva, na krilih Šved Jonas Källman in Luc Abalo, večkrat izbrana v najboljše sedmerke velikih tekmovanj, Didier Dinart (oba Francija) je pred leti veljal za najboljšega obrambnega igralca na svetu. Vrhunsko zasedbo dopolnjujejo še krožni napadalec Aguinagalde, Alberto Entrerrios, Joan Canellas, 211 centimetrov visoki Danec Nikolaj Markussen ...

DENIS SABADIN


Najbolj brano