Cimos lovi drugo mesto

Komaj so zaprli operacijo Kielce oziroma osmino finala lige prvakov, že čakata Koprčane dva zaporedna slovenska derbija. V soboto prihajajo v Koper Velenjčani, štirinajst dni kasneje, po EHF vikendu, pa še Celjani.

Dvoboj koprskih (Tine Poklar) in velenjskih rokometašev (Matej Gaber) predstavlja derbi slovenskega državnega prvenstva Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Dvoboj koprskih (Tine Poklar) in velenjskih rokometašev (Matej Gaber) predstavlja derbi slovenskega državnega prvenstva Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Dvoboj med Cimosom in Gorenjem je v zadnjih letih postal prvi derbi slovenske lige, saj žanje celo več zanimanja kot srečanje Celjanov z enim od teh dveh moštev. Lani in pred tremi leti sta prav neposredna obračuna med jutrišnjima nasprotnikoma odločala o državnem prvaku. Letos so Štajerci že pobegnili na neulovljivo prednost, saj imajo že dvanajst točk prednosti. Velenjčani so v letošnji tekmovalni sezoni v domačem ligaškem tekmovanju še neporaženi. V ligi so izgubili le točko na prvem gostovanju v dvorani Bonifika, v pokalnem tekmovanju pa jih je izločil prav Cimos.

Najboljši primorski klub je začel končnico s podobnim lovom kot lani, le da tokrat lovi drugo mesto in Celje Pivovarno Laško, za katerim zaostaja šest točk. Razlika z lansko sezono je tudi ta, da zaradi dobrih rezultatov slovenskih klubov v evropskih tekmovanjih tudi drugo mesto prinaša nastop v ligi prvakov. Zato je predvsem za Koprčane jutrišnja tekma izjemno pomembna, medtem ko si Gorenje ob morebitnem porazu ne bi bistveno zmanjšalo možnosti za osvojitev naslova.

Koprsko strokovno vodstvo bo zagotovo zadovoljno z urnikom, ki jim omogoča teden dni za pripravo na pomembni tekmi. Tudi proti Kielcam so dokazali, da lahko premagajo vsakogar, ko imajo dovolj časa za pripravo in regeneracijo.

Velikih neznank med ekipama ni. Odločali bosta večja želja in obrambi. Koprčani bodo stavili na svojo obrambo 6-0, medtem ko Velenjčani uporabljajo tudi nekoliko globlje obrambe, predvsem 5-1. Osrčje velenjske obrambe tvorijo Bajram, Gaber in Pucelj, ki zelo dobro poznajo koprsko lahko konjenico z reprezentančnih akcij. Ob udarni trojki Bombač-Skube-Krivokapić bosta morala svoje deleže dodati še vsaj Bogunović in Džono, ki še nista popolnoma dokazala, da si zaslužita koprski dres. Tudi zato, ker ne nosita obrambnega bremena.

Trener Fredi Radojkovič bo imel po dolgem času na razpolago vse igralce, tudi Vladimirja Osmajića, ki je temeljni kamen, na katerem Cimos gradi svojo obrambo. Zanimiv bo tudi dvoboj treh organizatorjev igre, ki v senci Uroša Zormana čakajo na svojo priložnost v slovenski reprezentanci. Skube je v Deničevih izborih prva zamenjava, Bezjak druga in Bombač tretja. Ali so se razmerja spomladi spremenila? ELVIS ŠTADER


Najbolj brano