Cimos Koper se je prebil na tretje mesto

Rokometaši koprskega Cimosa so v 7. krogu drugega dela 1. NLB Leasing lige (skupina od 1. do 6. mesta) premagali trebanjski Trimo s 33:31 (15:17).

Rokometaši koprskega Cimosa so v 7. krogu drugega dela 1. NLB Leasing lige (skupina od 1. do 6. mesta) premagali trebanjski Trimo s 33:31 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Rokometaši koprskega Cimosa so v 7. krogu drugega dela 1. NLB Leasing lige (skupina od 1. do 6. mesta) premagali trebanjski Trimo s 33:31 Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Koprčani so v svoji Bonifiki gostili vedno neugodne Trebanjce, ki so domačim tudi tokrat povzročili kar nekaj preglavic. A v sami končnici so bili domači vendarle dovolj čvrsti in zbrani, da so ubranili dva zadetka prednosti ter prišli do tretje zmage v tem delu tekmovanja, s katero so se vsaj začasno prebili na tretje mesto.

Uvod tekme je bil precej izenačen, po nekaj lepih akcijah obeh ekip je bil izid 4:4. Sledilo je boljše obdobje domače vrste, ki je v 18. minuti povedla z 11:8. A Trebanjci se niso zmedli. V zaključku polčasa so nadigrali Primorce, ki so na glavni odmor šli z dvema goloma zaostanka.

Koprčani so v drugem polčasu hitro prišli do izenačenja, v 35. minuti je bil izid 20:20, z boljšo obrambo in učinkovitim napadom pa so štiri minute pozneje spet vodili za dva gola (23:21). Čeprav je v teh trenutkih svojo nalogo dobro opravil vratar Kopra Jure Vran, ki je obranil štiri strele zapored, pa njegovi soigralci tega niso znali unovčiti v napadu.

Trebanjci so se spet približali, a je domača minuta odmora pomagala. Koprčani so prevzeli pobudo in prišli do prednosti štirih golov (28:24). Toda v končnici so gosti znova zagrozili in prišli znova na zgolj zadetek (31:32). za dve domači točki pa je le poskrbel Uroš Rapotec že v 58. minuti zabil za končnih 33:31.

Koprčani bodo v 8. krogu 12. maja gostovali v Velenju, Trebanjci pa bodo dan prej gostili Celjane.

STA


Najbolj brano