Cilje so še presegli

Koprski rokometaši so po uvodnem porazu v prvem krogu zabeležili kar 25 zmag, s čimer so prepričljivo zmagali v drugi DRL. Klub, ki je lansko poletje nastal na pogorišču propadlega Cimosa, bo tako že v naslednji sezoni igral v drugem kakovostnem razredu, 1. B DRL.

Mladi koprski rokometaši bodo v novi sezoni igrali v 1. B DRL Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Mladi koprski rokometaši bodo v novi sezoni igrali v 1. B DRL Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > “Sezona ne bi mogla biti boljša. Ekipa je presegla pričakovanja, saj se mi niti sanjalo ni, da bo na koncu takšna razlika. To velja predvsem za prvi del, ko je manjkalo nekaj nosilcev igre, spomladi pa je bilo veliko laže. Zmagovali smo suvereno in prikazali najboljšo igro,” meni trener koprskih rokometašev Zoran Jovičić, ki ni pričakoval tako gladkega zmagoslavja.

Predvsem zato ne, ker je imel RD Koper 2013 z naskokom najmlajšo ekipo v ligi. Njeno jedro tvorijo srednješolci, ki pa bi brez vodstva že preizkušenih rokometašev težko preživeli vsa naporna gostovanja po tesnih slovenskih dvoranah. Uroš Rapotec (125 zadetkov na 21 tekmah) in Dušan Podpečan, ki je zaradi poškodbe igral le na 13 tekmah, sta edina od nekdanjih cimosovcev, ki sta zaigrala za nov klub. Poleg njiju pa so bile neprecenljive še izkušnje Jana Gorele (125 zadetkov) in vratarja Tineta Ponikvarja, ki sta prvoligaški rokomet okusila že v Izoli.

RD Koper 2013 je imel najmlajšo ekipo v drugi ligi.

Večina igralcev je sploh prvič zaigrala v članski konkurenci. Ob omenjenih velja izpostaviti Andraža Velkavrha (105 zadetkov), ki ima pomembno vlogo tudi v obrambi, organizatorja igre Tilna Sokoliča (91 zadetkov) in levorokega Grego Krečiča (86 zadetkov). “Nikogar ne bi izpostavljal. Vsi so pokazali željo in karakter, ključna za uspeh je bila prizadevnost vseh fantov. Tako igralci kot ostali v klubu so opravili veliko delo,” še dodaja Jovičić. Sicer pa je bila kakovost Kopra 2013 tudi dolga rezervna klop, tako da je moštvo lahko držalo visok ritem igre. Marsikdaj so odpor nasprotnikov zlomili prav sredi drugega polčasa, ko so ekipe z ožjim izborom igralcev popustile.

Predsednik Aljoša Bertok že pogleduje v novo sezono: “V prvi B ligi so stroški višji. S trenerjem in z večino igralcev smo že dogovorjeni za nadaljevanje sodelovanja. Poskusili bomo narediti vse, kar je v naših močeh, da se uvrstimo čim više. Če bo to dovolj za napredovanje v elitno ligo, v redu, če ne, pa to pomeni, da nismo še dovolj zreli in bomo delali naprej.”

V rezultatskem vidiku je RD Koper 2013 dosegel vse cilje, v klubu so zadovoljni tudi z odzivom javnosti, saj je bilo na domačih tekmah v Bonifiki pogosto več kot 500 gledalcev na tekmo. Le v finančno-organizacijskem vidiku bi lahko bil klub bolj uspešen. “Želimo finančno stabilizirati klub z dvema, tremi večjimi sponzorji. To nam ni uspelo, vendar vseeno nismo nikomur nič dolžni. V delo kluba želimo vključiti čim več ljudi,” dodaja Bertok. V ta namen so minulo soboto organizirali tudi uspešen zaključni klubski večer v Sv. Petru, kjer je nastopila tudi Neda Ukraden.

To pa ne pomeni, da je članska ekipa prenehala s treningi, saj bodo v naslednjih tednih koprski najstniki poskušali dvigniti in pridobiti čim več kilogramov. Te bodo v 1. B DRL še kako potrebovali!

DENIS SABADIN


Najbolj brano