Četverica rezervistov

Dean Bombač je med četverico reprezentantov, ki bodo na tako imenovanem rezervnem seznamu selektorja Borisa Deniča. V Srbijo bodo potovali le v primeru poškodb prve šestnajsterice.

Dean Bombač je med četverico rezervnih reprezentantov selektorja Borisa Deniča Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Dean Bombač je med četverico rezervnih reprezentantov selektorja Borisa Deniča Foto: Tomaz Primozic/Fpa

ZREČE> Že prvi dan priprav moške rokometne reprezentance je selektor Boris Denič udeležencem sporočil, kateri štirje rokometaši bodo imeli status rezerve. Za evropsko prvenstvo v Srbiji, ki bo potekalo od 15. do 29. januarja, lahko namreč vsaka reprezentanca prijavi le 16 igralcev, na pripravah slovenske izbrane vrste pa je povabljenih dvajset.

Status rezervistov tako imajo vratar Matevž Skok (Celje PL), zunanja igralca Dean Bombač (Cimos Koper) in Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško) ter krilo Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško). Ti bodo med tritedenskimi pripravami vključeni v vadbeni proces, v Srbijo pa bodo odpotovali le v primeru poškodbe kakšnega igralca z Deničevega elitnega seznama. Pod velikim vprašajem je nastop Nenada Bilbije, ki bo v teh dneh nadaljeval z rehabilitacijo ahilove tetive in zadnje stegenske mišice. V Zrečah bo vadil po posebnem programu, dokončna odločitev o njegovem nastopu pa bo padla 10. januarja.

Že pred drugim treningom so v bolnišnico pripeljali Luko Žvižeja, a ne gre za poškodbo, temveč za okužbo z rotavirusom. Po nekaj dneh naj bi nadaljeval s treningi.

Slovenija bo na pripravah opravila 28 treningov, med 5. in 9. januarjem pa bo nastopila na mednarodnem turnirju na Danskem, kjer se bo pomerila z Dansko, z Islandijo in s Poljsko.

Slovenija bo v prvem delu evropskega prvenstva igrala v Vršcu, v skupini D pa so še Hrvaška, Islandija in Norveška.

DES


Najbolj brano