Celje do zmage brez težav

Sinoči so rokometaši v 1. DRL odigrali popoln 8. krog. V izolski športni dvorani je gostovala druga ekipa lanskega prvenstva, Celje PL, ki ni imela posebnih težav v dvoboju z domačim moštvom.

Martin Gregorič Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Martin Gregorič Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Istrabenz plini Izola : Celje PL 25:29 (9:16)

IZOLA > Športna dvorana, gledalcev 550 sodnika: B. in I. Pirc (oba Krško)

Istrabenz plini Izola: Gregorič 7 obramb (1), Kevič, R. Jelovčan 3 obrambe, Markovič, Zorič-Stepančič, Božič 10 (3), J. Jelovčan 1, Vidic 2, Smolnik 8 (3), Čosić, Kojić, Jurič 1, Redžić 2, Markežič, Vukovič, Bubnič. Trener: Borut Hren.

Celje PL, najboljši: Lesjak 12 obramb, Slišković 9, Marguč 7, Zelenović 5, Se. Skube 4. Trener: Vladan Matić.

7-m - IP Izola 9 (7), Celje PL 5 (3), izključitve - IP Izola 10, Celje PLk 8.

Polna izolska dvorana, z obema navijaškima skupinama na tribuni, je pričarala pravo vzdušje. Izolani so bili z gosti poravnani do 4:4. Zatem so z delnim izidom 3:0 Celjani pobegnili. Plinarji so imeli precejšnje težave v napadu in dokaj hitro zapravljali žoge, pivovarji pa so nato iz hitrih akcij polnili domačo mrežo. Najvišjo prednost so si priborili v začetku drugega polčasa (9 golov, 9:18).

Toda Izolani se niso predajali in so v končnici nakazali možnost ponovitve čudežnega preobrata, po katerem so pred tremi leti premagali Cimos. V 43. minuti so se približali na vsega tri gole zaostanka (20:23), a se zgodovina ni ponovila. Celjani so prednost ubranili in pričakovano slavili. Zadnji domači napad je izpeljal tudi vratar Martin Gregorič, nad katerim je bil storjen prekršek, po izteku igralnega časa pa je iz sedmih metrov postavil končni rezultat.ELVIS ŠTADER


Najbolj brano