Božiča niso zaustavili niti udarci

Po treh zaporednih porazih so se Izolani z zmago proti Ormožu utrdili v zgornji polovici lestvice. Imeli so precej težav, a so si z brezhibno igro sredi drugega polčasa nabrali dovolj veliko prednost, da jim v končnici ni bilo potrebno trepetati.

Namesto poškodovanega Elvina Čosića je vlogo levega zunanjega igralca odigral Amel Redžić (z žogo) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Namesto poškodovanega Elvina Čosića je vlogo levega zunanjega igralca odigral Amel Redžić (z žogo) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Edini primorski rokometni prvoligaš je začel v stari maniri: proti boljšim ekipam od sebe začne odlično, proti slabšim pa porazno. Prleki so povedli s 3:0, prvi pa je reagiral Peter Božič, ki je dosegel prvih pet izolskih zadetkov. Ormožani so ga zaustavili šele v 20. minuti, ko ga je Siniša Radujkovič z boksarskim vložkom spravil na klop. “Mislim, da v njegovem udarcu ni bilo namere, da bi me poškodoval. Nekako s strani je prišel do mene in me ni videl, tako da me je slučajno zadel s pestjo v obraz,” je dogodek opisal Božič, ki se je čez nekaj minut vrnil na igrišče.

Športna dvorana, gledalcev 350, sodnika: Rižner in Teršek (oba Hrastnik). Istrabenz plini Izola: Gregorič 1 obr., R. Jelovčan 2 obr., Kević 17 obr., Jurič 7, J. Jelovčan, Dolenc, Božič 8 (2), Bubnič, Brečko 1, Markovič, Bjelanović, Redžić 3, Vukovič, Smolnik 2 (1), Rončević, Vidic 5. Trener: Borut Hren. Jeruzalem Ormož: Žuran, Belec 9 obr., Poznič 1, Mavrič 5, Čudič, Bogadi 6, Petek 1, Gregorc 1, Lukman 1, Peček, Šišmanović 4, Mesarič, Putarek 2. Sedemmetrovke: Istrabenz pl. 4 (3), Ormož 4 (1); izključitve: Istrabenz pl. 8, Ormož 2.

Izolanom se je poznala odsotnost prvega strelca ekipe Elvina Čosića, ki je poškodovan in se bo težko vrnil na igrišča še v tem koledarskem letu, ter stebrov obrambe Deana Dolenca in Davida Zoriča Stepančiča. Tako je v obrambi moral igrati tudi Jakob Vukovič, na mestu krožnega napadalca pa je največ časa preživel David Bubnič, saj je tudi Jure Jelovčan nekoliko poškodovan in je večinoma pomagal v obrambi. Prav slednja (Izola je vso tekmo igrala v postavitvi 6-0) je bila preveč mehka in povprečna ekipa iz Ormoža je na odmor odšla z golom prednosti.

V drugi polčas so domači krenili bolj odločno. Obramba je puščala manj prostora, zaustavila je navezo Šišmanović-Bogadi, uvodno vlogo Božiča (met 10:8) pa je odigral Kristijan Jurič, ki je dosegel prve tri zadetke v nadaljevanju. Domači so povedli s 14:12, gostje so prešli na obrambo 3-2-1, a ni bilo izboljšave. Nato je nekaj obramb dodal še vratar Dragan Kevič, odprlo se je tudi Alešu Vidicu (njegova najboljša igra doslej v izolskem dresu) in čeprav plinarji pravih rešitev na postavljeno obrambo niso imeli, je prednost vztrajno rasla in v 50. minuti je bilo že 21:16. Nato sta zadela še Amel Redžić in Božič ter s tem odločila zmagovalca.

“Videlo se je, da smo boljši v polju in v igri, a se je čakalo, da jih dokončno zlomimo. To se je naposled zgodilo v uvodu drugega polčasa, ko nas gostje niso več znali zaustaviti. V drugem delu smo strnili obrambo, ki nam je omogočila tudi protinapade in s temi lahkimi goli smo strli njihov odpor,” je analiziral prvi strelec dvoboja Božič.

Z zmago je bil zadovoljen tudi izolski trener Borut Hren: “Prav nekoliko strah me je bilo te tekme, saj smo bili na papirju favoriti. V prvem polčasu v obrambi nismo bili pravi, v napadu pa smo zgrešili kar sedem strelov, tudi tehničnih napak je bilo preveč. Zadovoljen sem s točkami, te se štejejo, manj pa z igro, a se bo ta že pozabila.”

DENIS SABADIN


Najbolj brano