Bombač: “Šteje le zmaga”

Koprski rokometaši bodo svojo 55. tekmo v evropskih pokalih odigrali s Portom Vitalisom. V preteklosti so odigrali tudi pomembnejše dvoboje z bolj slovitimi klubi, a tudi veliko tekem s slabšimi nasprotniki. Zagotovo bo v letošnji sezoni to najpomembnejša tekma Cimosa na mednarodni ravni.

Leta 2007 je v prvi tekmi tretjega kroga pokala EHF Cimos (z žogo Nejc Poklar) s 34:25 premagal portugalsko Brago, nato pa je bil na povratnem dvoboju na robu izpada Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Leta 2007 je v prvi tekmi tretjega kroga pokala EHF Cimos (z žogo Nejc Poklar) s 34:25 premagal portugalsko Brago, nato pa je bil na povratnem dvoboju na robu izpada Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER> Zmagovalec dvoboja med tretjeuvrščeno ekipo slovenskega državnega prvenstva in portugalskim prvakom se bo namreč uvrstil v skupinski del pokala EHF, ki bo potekal spomladi, poražencu pa bosta ostali le domači fronti.

Dean Bombač: “V sodobnem rokometu niti +10 ne zadostuje za miren povratni dvoboj, a bi bil z zmago s petimi goli razlike zadovoljen.”

Cimos Koper si je z uspehi v mednarodni areni v zadnjih dveh sezonah ustvaril ime, zato mu strokovnjaki dajejo rahlo prednost.

“Prikazati moramo vrhunsko obrambo. Če bomo v tem uspešni, si lahko ustvarimo prednost, saj premoremo več kakovosti kot Portugalci,” je pred dvobojem povedal trener Cimosa Fredi Radojkovič. Prav obramba naj bi bila ključ do uspeha, a Radojkovič zanika, da bi zaigral še kakšno drugo obrambo kot 6-0, čeprav je na sredinem dvoboju s Krškim nekaj minut poskušal tudi z obrambo 5-1. “Mi igramo samo 6-0 in ji ostajamo zvesti, ker jo igramo najbolje. Je pa res, da spreminjamo njene različice, od izpadanja dvojk, do globlje ali plitkejše inačice ... Tokrat bomo morali dati večji poudarek na njihove ostrostrelce z razdalje. Iz tega pa lahko izpeljemo napade na nepostavljeno obrambo, kar je naše najmočnejše orožje.”

Igralci Cimosa so optimistično razpoloženi. V njihovem imenu Dean Bombač pravi: “V poštev pride le zmaga. Če si bomo priigrali lepo prednost, bo dobrodošlo, v nasprotnem pa bo tako ali drugače odločala povratna tekma. V sodobnem rokometu niti +10 ne zadostuje za mirni povratni dvoboj, po drugi strani pa je lahko že zmaga z enim golom dovolj za napredovanje. Z zmago s petimi ali več goli razlike bi bil kar zadovoljen.” Visoka prednost s prve tekme zna biti včasih psihološko zavajajoča, saj gre ekipa s prednostjo v dvoboj podzavestno bolj ležerno.

Odsotnost Novaka Boškovića, ki se je nerodno (športni copat se mu je zalepil na rokometno smolo na parketu) poškodoval v sredo se ne bi smela poznati, saj so nosilci igre zadnje tekme uporabili za regeneracijo. Zunanja linija Manojlović-Bombač-Krivokapić je še nekoliko bolj uigrana, velik napredek pa izkazujeta oba krožna napadalca, Uroš Bundalo in Filip Gavranović. Tudi ostali mlajši rokometaši dobivajo več minutaže, čeprav ni pričakovati, da bi jutri stopili na parket.

Dvoboj, ki se bo začel ob 19. uri, bo sodil znani danski sodniški par Per Olesen-Claus Gramm Pedersen.

DENIS SABADIN


Najbolj brano