Bojan Skoko o zmagi proti Celju in pred Atleticom

Bojan Skoko, eden od stebrov obrambe Cimosa, je imel lep del sezone težave s poškodbami, a v formo se je vrnil v pravem trenutku. Blokiral je dva strela nasprotnikov, priboril sedemmetrovko ter dosegel dva atraktivna gola.

Bojan Skoko se veseli zmage s Celjem, levo Vladimir Osmajić Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Bojan Skoko se veseli zmage s Celjem, levo Vladimir Osmajić Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER >“S Celjani smo letos trikrat izgubil. Odprli smo boj za drugo mesto, prvak pa je že znan, saj so Velenjčani že predaleč,” so bile prve besede 30-letnega krožnega napadalca Cimosa Bojana Skoka po tekmi.

> Kaj je odločalo o zmagovalcu dvoboja?

“Odlično smo igrali v obrambi, kar je omogočilo, da je tudi Škof lahko odlično branil. Bili smo mirni, ni se nam mudilo. Tudi ko smo zaostajali oziroma vodili le z golom ali dvema prednosti, smo igrali zanesljivo in pametno. V pokalu smo, recimo, zapravili pet golov prednosti. Poznalo se je, da smo v zadnjem obdobju imeli več časa za regeneracijo in pripravo na tekme. V prvenstvu smo ponavadi izgubljali po težkih tekmah lige prvakov, ko smo bili utrujeni in ne ravno stoodstotno z glavo na tekmah.”

> Kaj vam morda manjka v tem boju za vrh?

“Manjka nam igralec na položaju levega zunanjega. Pomembnejše tekme igrata predvsem Bombač in Skube, ki pa sta oba organizatorja igre. Na splošno na na zunanjih položajih, tudi za Krivokapića, nimamo pravih menjav. Ker vsi trije igrajo ves čas v napadu, se lahko tekmeci nanje pripravijo. Na krožnem položaju in krilih imamo enakovredne igralce.”

> Kako pa ocenjujete precej ostro celjsko igro?

“Njihov trener je mlade igralce, ki so igrali v obrambi, zelo motiviral. Bilo je kar nekaj nešportnih potez, vendar se je treba privaditi na to, kar sodniki dopuščajo. Tudi tokrat, podobno kot v finalu pokala, sodnika nista blestela, vendar smo odigrali kot velika ekipa in na koncu zasluženo zmagali.”

> Cimos in igralci so se v zadnjih letih uveljavili v Evropi. Kako to vi čutite?

“Letos ni nihče pričakoval, da bomo tako dobro igrali v ligi prvakov. To je velik rezultat. Tudi Atletico ve, da se mora na nas dobro pripraviti. Dobro namreč vedo, kaj jih čaka v dvorani Bonifika pred našimi navijači.”


Najbolj brano