Agresivnost se je izplačala

Najboljše primorsko rokometno moštvo je povečalo prednost pred Svišem in Krškim, ki bosta izpadla v 1. B ligo, na sedem točk. Izolani so v tekmo krenili bolj odločno od gostiteljev, pred tem krogom prvih zasledovalcev moštev, ki bodo tudi v prihodnji sezoni igrala v 1. A ligi.

Elvin Čosić (z žogo) je k zmagi Izolanov prispeval 12 golov Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Elvin Čosić (z žogo) je k zmagi Izolanov prispeval 12 golov Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KRŠKO > Ko je v 11. minuti Elvin Čosić že petič zabil žogo v mrežo, so gostje vodili s 7:4, a so se Krčani še upirali. V 17. minuti so se približali na 10:11. Ob poskusu izenačenja so prvič zapravili žogo in sprožili niz izolskih protinapadov. V hitri igri je najprej dvakrat zadel Čosić, nato Kristjan Jurič, po dveh golih Krškega pa je bil v zadnjih štirih minutah polčasa štirikrat zapored učinkovit Peter Božič.

Športna dvorana, gledalcev 100, sodnika Majer in Žitnik (oba Trebnje). Krško: Polutnik (12 obramb), Kozole, Žitnik, Miklavčič 6, Dimc, Jazbec, Dular 1, Ban 1, Cerjak, Sobotič, Kučič 4, Sikošek-Pelko, Čanžar 9 (4), Kastelic, Majerle, Koprivc 5, Zoran 1, Omerzel. Trener: Aleksander Markl. Istrabenz plini Izola: Gregorič (2 o.), R. Jelovčan (6 o.), Jurič 2, Božič 7 (3), Zorič-Stepančič 1, Kojić, Bubnič, Čosić 12, Redžić 1, Vukovič 1, Smolnik 3, Matijaševič, Vidic 2. Trener: Borut Hren. Sedemmetrovke - Krško 5 (4), Istrabenz p. 3 (3); izključitve - Krško 8, Istrabenz p. 20 minut; rdeč karton - Kojić (58., 3 x 2 minuti).

Isti igralec je dosegel tudi prva dva zadetka po odmoru. Čeprav so bili domači rokometaši po vrnitvi iz slačilnic bolj odločni, so gostje v 37. minuti dosegli najvišje vodstvo, izid je bil 13:22. Za tem sta sodnika začela strožje kaznovati agresivno igro Izolanov. Ti so imeli večji del nadaljevanja na igrišču moža manj od domačih. Krško je tako hitro izničilo sedem zadetkov zaostanka. V 54. minuti je na semaforju pisalo 24:26. Minuto pred koncem se je razlika znižala na samo gol prednosti, a je Čosić z zadnjim zadetkom preprečil preobrat.

Tekmo je izolski trener Borut Hren, ocenil takole: “Izteklo se je po pričakovanjih. Prevladala je dobra obramba ob koncu prvega in v začetku drugega polčasa. Nato se je zaradi številnih izključitev in zaradi živčnosti naša prednost zmanjšala. To bomo morali še popraviti. Zmaga nam omogoča mirno nadaljevanje prvenstva in boj za osmo mesto, ki je bilo naš cilj v začetku sezone. Najprej pa bo na vrsti s čustvi nabita tekma proti Slovanu”.

Naj spomnimo, da je med oktobrskim gostovanjem Ljubljančanov v Izoli delegat zahteval izpraznitev dela tribune z najzvestejšimi izolskimi navijači, rokometna zveza pa je nato kaznovala izolski klub še z eno tekmo brez gledalcev v domači dvorani. BK


Najbolj brano