Adijo naslov in liga prvakov

Sinočnji derbi 20. kroga rokometnega prvoligaškega prvenstva med Cimosom in Celjem PL je blede Koprčane izločil iz boja za prvi dve mesti in ligo prvakov. Celjani mu uhajajo za sedem, Gorenje s tekmo manj pa za osem točk.

 Sebastiana Skubeta (v rumeni majici) in soigralce so Celjani sinoči spravil na tla Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Sebastiana Skubeta (v rumeni majici) in soigralce so Celjani sinoči spravil na tla Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Koprsko moštvo je zaradi prijave po tekmi s Krškim ostalo brez suspendiranega vratarja Škofa. V zapisnik se je tako znova vrnil športni direktor Podpečan. Že uvod je pritrdil napovedim, da domačim ne bo lahko. Celjani so povedli z 1:0 in prednost obdržali ves polčas. Obe ekipi sta igrali v pričakovanih zasedbah. Trener gostov Matić je Koprčanu Nejcu Poklarju zaupal organizacijo celjskih napadov. Sredi polčasa je prednost narasla na štiri zadetke (4:8), domači trener Radjkovič je z menjavami in z Brumnom na zunanjem položaju našel uspešno formulo po njegovi zaslugi - prednost gostov je v 21. minuti skopnela na gol zaostanka (10:11). Izključitev Konečnika so Štajerci znova izkoristili in pobegnili. Štiri zadetke naskoka so zapravili v končnici polčasa z zadetkom Skoka.

Svoje mesto v dvorani Bonifika je našlo tudi približno dvesto glasnih navijačev gostov, domači privrženci pa so se ogreli takoj ob prvem napadu drugega dela, ki so ga Koprčani končali z atraktivnim “cepelinom” Skubeta. Domači so prvič izenačili v 41. minuti, ko je Bombač izvedel sedemmetrovko. Do preboja in vodstva pa Koprčani niso prišli.

Stik z gosti so držali do 25:25, nato pa so povsem popustili in dovolili gostom, da so si v zadnjih trenutkih priigrali visoko zmago. Po porazu z Gorenjem ob koncu DP pred skoraj tremi leti je to prvi poraz Koprčanov v domači dvorani, ki pomeni tudi slovo od domačega naslova. “Ni vdaje, lani smo nadoknadili sedem točk. Dokler nas matematika ne obsodi, bomo igrali za naslov. Dali smo vse od sebe, ampak se nam je verjetno poznala utrujenost Ko loviš rezultat, trošiš moči, mi smo ga danes ves čas lovili,” je za PN povedal najboljši v koprskih vrstah Jute Vran, ki se je razigral predvsem v drugem polčasu in obranil tudi tri sedemmetrovke, česar pa njegovi soigralci niso znali izkoristiti. Na drugi strani je celjski napad odlično organiziral Nejc Poklar: “Igrali smo zelo dobro in nismo popuščali niti, ko so nas Koprčani ujeli. Trener nam vsem zaupa. Pomembno je, da zmaguje ekipa.”

ELVIS ŠTADER


Najbolj brano