15 golov Ferfolje ni bilo dovolj

Sobotni dvoboj najboljših primorskih ženskih rokometnih ekip so kar s sedmimi goli razlike dobile Pirančanke in se utrdile v vodstvu skupine za obstanek.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

1. A DRL ženske, za obstanek

2. krog končnice, od 6. do 10. mesta - Mlinotest : Piran 28:35, Naklo-Tržič : ŽURD Fikon Koper - sinoči; vrstni red - Piran 20, Mlinotest 17, ŽURD Fikon 10, Tenzor Ptuj 3, Naklo PT 1.

Mlinotest : Piran 28:35 (16:17)

AJDOVŠČINA > Dvorana Police, gledalcev 50, sodnika Nikolić in Štern.

Mlinotest: Srečković, Bratina, Rojc 3, Svetik 5, Jonović 2, Čajko, Ferfolja 15, Schus ter 2, Brecelj, Terčič 1. Trener: Branko Leban.

Piran: Petek, Tutnjić, Panger 4, Šabič 1, Barič 9, Milaković 12, Jagurdžija 7, Kraja, Unuk 2. Trenerka: Dalija Erceg.

Rokometašice Krima Mercatorja so v petem krogu drugega dela skupine 2 v evropski ligi prvakinj doživele že četrti poraz. Krimovke so na Norveškem visoko izgubile z Larvikom z 22:28 (12:14) in nimajo več nobenih možnosti za uvrstitev v polfinale.

Pirančanke so se Mlinotestu oddolžile za jesenski poraz v ajdovski dvorani in potrdile, da imajo najkakovostnejšo zasedbo med primorskimi prvoligaši. Pravi boj se je odvijal le v prvem polčasu. Ajdovke so bolje začele (5:3), od izida 5:5 naprej pa so se vrstila izenačenja in minimalna vodstva. Ko je že kazalo, da bosta ekipi odšli na odmor z remijem, je tik pred sireno gostje v vodstvo povedla najvišja na igrišču, Amina Jagurdžija.

Po tem, ko so v drugem polčasu maloštevilni, a glasni navijači, upali, da bodo domačinke z vodilno ekipo skupine za obstanek še držale korak, je njihovo veselje trajalo le dve minuti. Po izidu 18:18 se je začel preobrat v režiji Pirančank. Njihova trenerka Dalija Erceg niti v prvem polčasu ni bila zaskrbljena: “Dekletom sem rekla, da igrajo dobro in naj vztrajajo. Verjela sem, da našega hitrega tempa Mlinotest ne bo zdržal vso tekmo. Ko smo še nekoliko popravile obrambo, se je do 60. minute naša prednost počasi večala, Ajdovke pa so padale. Imamo perspektivno generacijo doma vzgojenih igralk, ki bo še več lahko dala v prihodnji sezoni. Že v tej bi si po prikazanem zaslužile igranje v skupini za prvaka.”

Zaostanek 18:22 v 37. minuti je že oznanjal, da se bo Mlinotest težko rešil, saj v napadu ni bilo pravega tempa in idej. Niti moč in natančnost najboljše strelke tekme Špele Ferfolja nista zadoščali, saj je v drugem polčasu poleg nje pot do gola (in še to samo dvakrat) našla le Maja Svetik.

Na drugi strani sta gibljivi Polona Barič in Nevenka Milaković po slabih metih in zgrešenih podajah Ajdovk v protinapadih kar v serijah prihajale do neoviranih metov. Deset minut pred iztekom tekme je bilo tekme praktično konec, na kar se je pričakovano odzval domači trener Branko Leban: “Piran igra zelo hiter in moderen rokomet. Mi trenutno nimamo igralk za takšen rokomet. Ko smo po seriji tehničnih napak zaostali, sem dal priložnost mlajšim doma vzgojenim rokometašicam. Smo trdno drugi v skupini, obstanek imamo praktično zagotovljen. Zato je že čas, da gradimo ekipo za novo sezono.”IGOR MUŠIČ

2. DRL moški

19. krog - Jadran : Grča Kočevje 48:22 (25:9), Koper : Radovljica 44:21 (19:7; Grzentić 9, Krečič 6, Murathodžić 11 obramb), Mitol : Brežice 27:37 (16:17), Ajdovščina : Rudar 32:28 (17:12), Škofljica : Pomurje 36:37. Vrstni red - Koper 36, Črnomelj in Škofljica po 31, Brežice 29 ... 6. Ajdovščina 23, 8. Jadran 16 ... 12. Mitol 9 ...


Najbolj brano