Veter je tekače odpihnil do cilja

Napovedi slabega vremena z nalivi so očitno prepričale marsikaterega tekača, da je raje ostal doma kot pa se podal na štart Martinovega teka v izolski Simonov zaliv. A pogumne spremlja sreča in ravno v času teka je za trenutek celo posijalo sonce, prve kaplje pa so padle, ko so zadnji že pritekli v cilj.

Štart teka na plaži Simonov zaliv
Štart teka na plaži Simonov zaliv 

IZOLA > Tekačem je tako ostal je močan jugo, ki pa je bil glede na traso bolj v pomoč kot oviro. Tek, ki se je zadnja leta z izolskega podeželja preselil v mesto, je bil kljub manjši udeležbi prijetna popestritev martinove nedelje. Tekači so tako najprej stekli ob obali do podbelvederja, kjer je sledil oster in dolg klanec do hotelskega naselja Belvedere, nato prečkanje glavne ceste in tek po trasi Parenzane nazaj v Izolo, v Simonov zaliv so se vrnili skozi marino.

Najhitreje je s progo opravil gorski tekač Boštjan Hrovat, ki je bil najhitrejši tudi lani. Med Izolani je bil najhitrejši veslaški reprezentant Rajko Hrvat, še hitrejši od Hrvata je bil koprski atlet Jan Klemenčič, ki je na vzponu na Belvedere celo vodil, vendar so ga izkušeni tekači že pred koncem vzpona ujeli. Vseeno si je na koncu pritekel 5.mesto.

Skupaj je letos teklo 135 tekačic in tekačev, 20 je bilo pohodnikov, 15 pa se jih je preizkusilo v nordijski hoji.

Vzporedno s prireditvijo je potekal tudi krajši tek za tiste s posebnimi potrebami iz Varstvenega centra Koper in Centra za usposabljanje Elvire Vatovec iz Strunjana. Vsak udeleženec je prejel steklenico vina, v cilju pa se je točil tudi domači refošk. Za vse nastopajoče so izžrebali tudi praktične nagrade.

DARJAN GORELA

Rezultati teka:

Moški:

1. Boštjan Hrovat 39:21

2. Mirko Jurjatovič 40:23

3. Andrej Lindič 40:47

4. Boštjan Urankar 41:02

5. Dragan Nedimović 41:23

Ženske:

1. Melita Šikovec 48:06

2. Mateja Šušteršič 49:09

3. Tina Mavrič 53:08

4. Tjaša Žnidar 53:19

5. Tanja Božič 54:01


Najbolj brano