Tečejo v novo sezono

Istrski maraton ne bo le športni dogodek, pač pa tudi uvod v turistično sezono že teden pred velikonočnimi prazniki. Tek bosta spremljali kulinarika in glasba, kar nekaj gostov si obetajo tudi hotelirji.

Tamara Kozlovič Foto: Ilona Dolenc
Tamara Kozlovič Foto: Ilona Dolenc

KOPER > V Taverni, kjer bo start in cilj maratona, bo živahno že jutri, saj bodo ob 9. uri odprli info točko, na njej bodo prijavljeni tekači lahko prevzeli startne številke. Info točka bo odprta tudi v soboto od 9. do 19. ure in v nedeljo od 7. ure naprej.

Vse tri dni bodo od dopoldneva do večera v Taverni in okolici ponujali istrske jedi, spominke in zabavni program. Jutri ob 19. uri in v soboto bo nastopila klapa Kamik iz Kvarnerja, v soboto ob 19. uri prirejajo plesni večer s skupino Platana.

Najbolj živahno bo v nedeljo, ko se bodo zvrstili vsi teki. Ob 11. uri se bodo izpred Taverne na pot odpravili maratonci, uro za njimi bodo na potniškem terminalu startali tekači na 9-kilometrski progi, ob 12. uri se bodo s starta v Piranu (na Fornačah) pognali udeleženci polmaratona. Dogajanje bo spremljal glasbeni program, podelitve nagrad najhitrejšim v različnih kategorijah se bodo vrstile od 14. ure dalje.

Info točka za udeležence tekov generacij (za otroke, šolarje in družine) na krajših progah bo na trgu pri Oro Caffeju v Kopru. Ves dan bodo najmlajši tudi ustvarjali v kreativnih delavnicah.

Maraton, polmaraton in 9-kilometrski rekreacijski tek bo preteklo več kot 2000 tekačev, organizatorji pa pričakujejo, da bo dogodek pritegnil vsaj še dvakrat toliko obiskovalcev. Tako si tudi gostinci lahko obetajo več obiska. Ker gre za prvi maraton, ki ga organizirajo v vseh treh istrskih občinah, težko napovedujejo, kaj točno bo prinesel krajem. “Zagotovo si obetamo večji obisk, tudi nočitve, saj so tekmovalci, ki prihajajo iz tujine, že napovedali, da bodo prišli kak dan prej in ostali nekaj dni v vseh treh občinah,” pravi Tamara Kozlovič iz Turistične organizacije Koper. “Recimo, da tečemo v novo sezono,” še dodaja. HR


Najbolj brano