Novi Gorici bi vrnili futsal

Pred dvema letoma je prenehal obstajati edini futsal klub v Novi Gorici. Se bo ta šport vrnil v mesto vrtnic?

Slaviša Božič  in Aleš Kocjančič (desno) pred dvema letoma, ko se je futsal poslavljal od novogoriškega Balona
Slaviša Božič in Aleš Kocjančič (desno) pred dvema letoma, ko se je futsal poslavljal od novogoriškega Balona 

NOVA GORICA > Aleš Kocjančič, nogometni zanesenjak, nekdanji igralec in trener, ki je treniral futsal ekipe pri nas in v Italiji, pred leti pa je bil tudi v organizacijskem odboru malonogometnega turnirja Primorskih novic, opozarja, da je futsal, dvoranska verzija malega nogometa 4+1, izginil iz Nove Gorice.

Na novogoriško javnost je naslovil poziv, da svoje moči združijo vsi, ki jim ni vseeno, kakšna je trenutna in bodoča usoda futsala v njihovem mestu.

“Stroški pri futsalu so veliko manjši, kot pri 'velikem' nogometu. Razmere za igranje so bistveno boljše, igralci so pod streho, na suhem in toplem. Igra je bolj dinamična, tehnično bolj dovršena. Verjamem, da bi se veliko fantov preusmerilo v futsal, če bi imeli možnost. Pa tudi sicer v velikonogometnih klubih ne zmorejo prevzeti vseh mladih, ki jih zanima ta šport,” utemeljuje Kocjančič.

V Novi Gorici je pred dvema letoma zamrl edini futsal klub v mestu. KMN Gorica je obstajal od leta 1995, njegovo prvotno ime je bilo KMN JDG. Zaradi pomanjkanja možnosti za delovanje so klub zaprli, s tem pa ustavili razvoj futsala v Novi Gorici. “Minili sta dve leti od zadnje futsal tekme v športni dvorani Balon. Nova Gorica potrebuje ekipo, ki bi igrala v slovenski futsal ligi, prvi ali drugi. Pozivam vse zanesenjake, igralce, otroke, starše, sponzorje, podjetnike, ki imajo radi ta šport, da se javijo na moj naslov (e-pošta kmn.futsalgorica@gmail.com). Skupaj bomo poskusili obuditi, kar je zamrlo,” poziva naš sogovornik.

V Kanalu so pod okriljem Športnega in kulturnega društva nasmejanih začeli delati s fanti starosti od šest do 12 let. Goričani se sicer lahko vključujejo v njegove vrste, Kocjančič pa verjame, da se bodo tudi v Novi Gorici našli ljubitelji futsala, ki bi radi, da se ponovno ustanovi futsal klub, v katerem bi delali z igralci od šestega leta dalje. “Če je interes, se bomo prešteli; sam ne morem vsega, sem pa pripravljen aktivno sodelovati pri vračanju futsala v mesto. Začeli bi skromno, s katero od mlajših selekcij, in potem, skladno z možnostmi, širili naše delovanje. Vrnimo Novi Gorici futsal,” poziva Kocjančič. VENČESLAV JAPELJ


Najbolj brano