Primorska kluba brez pravih možnosti

Danes bodo na sporedu prve tekme četrtfinala slovenskega pokala v dvoranskem nogometu. Primorsko zastopata škofijski Bronx in kobariški Oplast, ki pa imata pred sabo zelo zahtevno nalogo, saj jim bosta nasproti stala državni prvak Maribor in vodilna Litija.

 Igralci Bronxa in Oplasta bodo imeli v pokalu zelo težko 
delo. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Igralci Bronxa in Oplasta bodo imeli v pokalu zelo težko delo. Foto: Zdravko Primožič/FPA

ŠKOFIJE > Edino primorsko prizorišče prvega dela četrtfinala pokala bo dvorana na Škofijah, kamor nocoj ob 20.30 prihaja državni prvak Maribor.

Popotnica domačega Bronxa, ki je lani igral v finalu pokala (tam ga je premagal prav Maribor), je slaba, saj so Škofjoti pred dnevi v zaostali tekmi prve lige z Mariborčani v gosteh izgubili kar z 0:8, vendar predsednik kluba Željko Stanič meni, da se tako slab dan v pokalu ne more ponoviti: ”Že sicer smo na gostovanjih precej slabši. Svoje so naredile še posledice prometne nesreče, preložitev tekme in pretresenost fantov, ki so bili udeleženi v nesreči in v njej dobili tudi nekaj udarcev. Ekipa je prišla k sebi. Igrali bodo vsi, razen Slavena Radiškovića, ki ima že dalj časa zdravstvene težave. Doma smo precej boljše moštvo in upam, da lahko presenetimo.”

Trenutno najboljša primorska ekipa, kobariški Oplast, tretji v prvenstvu, jutri odhaja v Litijo, kjer jih ob 20. uri čaka tamkajšnje moštvo, ki vodi v prvi ligi. Kobaridci so pokal osvojili pred tremi leti in so v tem tekmovanju lačni uspeha. Lani so izpadli že v četrtfinalu. Lakota po zmagah je tudi v Litiji, ki se je pokala veselila pred štirimi leti in je s trenerjem Damirjem Pertičem in igralcem Borutom Ručno znatno primorsko obarvana.

Kobariški predsednik Branko Velišček tekmeca spoštuje, a se ga ne boji: ”Imamo igralsko kakovost, ki jo moramo izkoristiti. Letos zelo nihamo, a nekatere dobre tekme kažejo, da bi v pokalu lahko bili uspešni. Litija je sicer favorit, mi pa moramo biti sposobni odigrati prvo tekmo dovolj dobro, da bomo pred povratno tekmo, pred polnimi domačimi tribunami, imeli rezultat, ki nam bo še omogočal realen boj za napredovanje.”

Oplast bo predvidoma nastopil v najmočnejši standardni postavi, a še brez že dalj časa okrevajočega Benjamina Melinka.

Preostala pokalna para sta Siliko : Slemen in Ivančna Gorica : Dobovec. Izrazit favorit je Dobovec s tolminskim reprezentantom Kristjanom Čujcem na čelu.


Najbolj brano