Primorci večinoma po točke za obstanek

Vseh osem tekem 24. kroga v drugi SNL je na sporedu danes. Vodilni Bravo bo skušal podaljšati serijo zmag v ljubljanskem mestnem derbiju z Ilirijo, Tabor pa bo z Rogaško popravljal vtis po remiju v Vipolžah.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > Ob 14. uri bodo tekmovalni dan odprli nogometaši Ankarana Hrvatinov in Radomelj, ki tokrat ne bodo igrali na nogometnem stadionu koprske Bonifike ampak na atletskem. Radomljani so po slovesu trenerja Muamerja Vugdalića prekinili serijo skromnih rezultatov in premagali ptujsko Dravo. Na znano prizorišče se z grbom Radomelj vračata nekdanja člana koprskih kanarčkov, vratar David Adam in trener vratarjev Vasja Simčič. Nekdanji galebi so sredi niza štirih porazov in predzadnjim Biljam bežijo le še za dve točki. Trener Vlado Badžim sicer priznava, da položaj ni rožnat: “Imamo maloštevilen igralski kader, za nameček pa nas pesti tudi pomanjkanje izkušenj. Šele na koncu bomo lahko potegnili črto in videli, kam nas bo to pripeljalo.”

Sežanski Cherrybox bo danes nedvomno zelo zanimal rezultat z mestnega derbija Brava in Ilirije, kjer realno ni pričakovati spodrsljaja Brava. Tekmeca za prvo mesto se do konca sezone ne bosta več pomerila. Bravo se zdi v vzponu forme, Sežanci pa bolj ranljivi. Slatinčani so pri dnu lestvice, minuli teden so v izdihljajih tekme z golom Gašperja Vouka premagali Bilje.

6

zaporednih tekem brez poraza je za nogometaši Brd

V krizi se je znova znašla tudi Drava, ki je še jeseni veljala kot kandidat za vrh. Očitno pa se je pozimi na Ptuju finančno zalomilo in Drava za prvim mestom zaostaja že za 17 točk. V goste ji prihaja dekanski Jadran, ki v drugem delu sezone nabira točke, a kaj, ko jih nabirajo tudi tekmeci. Pesjani, ki so spomladi izgubili zgolj s Sežanci, na Štajersko odhajajo brez kaznovanih Davida Vidakovića in Adema Zybe. Bodo na Ptuju maščevali jesenski poraz?

Zahtevna ovira čaka tudi Biljence, ki prejemajo veliko rumenih kartonov, a tudi rdečih kartonov in so prepričani, da se jim godi krivica. Zaradi rdečih kartonov počivata Kevin Humar in Leonardo Vencato. Če želijo obstati v ligi, se bodo morali bistveno bolj osredotočiti na svojo igro. In to že danes doma z Roltek Dobom. Roletarji so trenutno peti in nimajo rezultatskega pritiska, medtem ko se za črno-belimi trenutno nahajajo zgolj Brežičani.

Beltinci se bodo po porazu v Dekanih znova pomerili s primorskim tekmecem. V Prekmurje prihajajo Brda, ki na šestih spomladanskih tekmah še niso okusila pelina poraza, nazadnje so se Brici veselili remija proti Taboru. Ekipa Zlatka Gaborja bo Brda gostila brez kaznovanega Boruta Lukača.


Najbolj brano