Prihajajo skoki z mosta

Vikendi rekreativnih tekmovanj se po krajih na Goriškem vrstijo iz tedna v teden. Po malem nogometu in odbojki v Bukovici bodo v Kanalu skoki, tek, lokostrelstvo in odbojka na mivki.

Na turnirju v odbojki na mivki v  Bukovici je igral tudi reprezentant Matic Vrtovec. Foto: Igor Mušič
Na turnirju v odbojki na mivki v Bukovici je igral tudi reprezentant Matic Vrtovec. Foto: Igor Mušič

PRIMORSKA > Društvo mladih Renče-Vogrsko je minuli konec tedna svoje sicer predvsem glasbeno prizorišče Lakeness športno obogatilo. Kljub vrhuncu dopustov se je povabilu na turnirja v malem nogometu in v odbojki na mivki odzvalo po šest ekip. Med nogometaši so se na asfaltu v Bukovici najbolje znašli člani sežanske Mega tehnike, ki so v finalu s 3:2 premagali Društvo žurerjev Cerovo. Po izvajanju kazenskih strelov je tretje mesto zasedlo domače moštvo Šudr u šulni, četrto pa zasedba Brasil selecao. Posamične nagrade so prejeli igralec turnirja Jan Žnidarčič (Brasil Selecao), vratar Martin Simič (Društvo žurerjev Cerovo) in strelec Oliver Peljhan (Mega tehnika).

Na odbojkarskem turnirju mešanih dvojic so gledalci videli lepo število znanih prvoligaških imen. Zmagala je naveza novogoriškega Gen-I Volleya Maj Nanut-Špela Marušič. Presenetljivo drugo mesto je osvojila družinska zasedba očeta, Salonitovega veterana Nikole Vidiča in njegove hčere, sicer predvsem v gimnastiki uveljavljene Lee Vidič. Bron sta si priborila Polona Marušič in Matija Horvat, četrta pa sta bila Gaja Komel in Matic Pregelj.

V soboto in nedeljo bo središče rekreativnega dogajanja v Kanalu ob Soči, kjer turistično društvo v sodelovanju z ostalimi društvi pripravlja pester program. Začel se bo v soboto v športnem parku osnovne šole. Najprej, ob 10. uri, bo ŠK Vienpi gostitelj že 15. Capkovega memoriala v odbojki na mivki, ki bo trajal do 20. ure. Tekmovale bodo mlajše selekcije in člani, predstavili pa se bodo tudi Salonitovi veterani - nekdanji soigralci Rada Vidiča - Capka. Ob 16. uri bo v parku Pečno še odprti lokostrelski turnir.

V nedeljo ob 9.30 se bo pri osnovni šoli začel množični tek Kanalski krog, popoldne pa bo posvečeno skokom v Sočo. Z osnovami skokov v vodo se bodo mladi lahko od 12. ure dalje seznanjali na že tradicionalni delavnici pod kanalskim mostom, kjer bodo ob 15.30 svoje znanje tudi predstavili gledalcem.

Vrhunec dneva se bo pričel ob 16. uri s članskimi skoki s 17 metrov visokega mosta v Sočo, slavnosten zaključek s podelitvijo priznanj pa bo ob 20. uri na šolskem igrišču.


Najbolj brano