Pri Plami je kar veliko sprememb

Po dolgem premoru so v taboru košarkaškega kluba Plama pur ta teden pričeli s pripravami na šesto sezono v drugoligaški druščini. Bistriška ekipa jo pričakuje kar precej spremenjena.

Košarkarji Plame pur pred treningom v novi zasedbi. Foto: KK Plama pur
Košarkarji Plame pur pred treningom v novi zasedbi. Foto: KK Plama pur

ILIRSKA BISTRICA > Strokovni štab članske ekipe Plame pur bosta tudi v novi sezoni sestavljala trener Rok Dežman in njegov pomočnik Sašo Ožbolt, po drugi strani pa je igralski kader doživel precej sprememb. Košarkarske copate je na klin obesil dolgoletni kapetan Uroš Jenko. V klubu med nosilci igre, ki so bistriško košarko ponovno popeljali na vidnejše mesto, tako ostajajo le Anže Srebovt, Tilen Zalar in Robi Hreščak. Ilirsko Bistrico so zapustili Klemen Muha, Jaka Brlan, Blaž Janežič in Tjaž Hadalin, novi imeni pa sta 22-letni Grega Sajevic in leto mlajši David Ferenčić. Slednji je v preteklosti nosil dres reškega Kvarnerja in bo okrepil krilni položaj, medtem ko je Grega Sajevic po zaključku mladinskega staža pri Olimpiji igral za gorenjski ekipi iz Škofje Loke in Šenčurja. V novi sezoni bo ob Zalarju in Siniši Miličeviću eden izmed dirigentov bistriškega moštva, v kateri bo tudi šest novincev iz mladinskega in kadetskega pogona. Za mesto v ekipi bo tako kandidiralo 17 košarkarjev, med katerimi jih je kar enajst mlajših od 20 let. “Odlično delo v mlajših kategorijah se kaže v večjem prilivu košarkarjev v člansko moštvo. Glavno breme odgovornosti bo na Srebovtu, Hreščaku, Zalarju in Miličeviću ter okrepitvah Sajevicu in Ferenčiću. O tekmovalnih ciljih je še prezgodaj govoriti, gotovo pa z optimizmom zremo v prihodnost. Naš primarni cilj je vsekakor še naprej ohraniti stabilnost kluba in mu omogočiti nadaljnjo rast, predvsem pri delu z mladimi,” je ob začetku priprav članskega moštva poudaril predsednik kluba Tomaž Slavec.

Dežmanovi izbranci bodo novo prvenstvo odprli v začetku oktobra z vedno vročim gostovanjem v Sežani. Že 2. septembra pa bo bistriška dvorana gostila atraktiven pripravljalni dvoboj s prvoligašem Sixt Primorsko.


Najbolj brano