Prepričujejo tudi Gorana Dragića

Da bi si edini pravi slovenski velikan pod košem Gašper Vidmar premislil, potem ko je osvojil naslov evropskega prvaka in napovedal konec igranja za izbrano vrsto, je bilo malo možnosti. A se je to zgodilo.

Gašper Vidmar: “Prepričan sem, da mi bo uspelo 
krmariti med klubskimi  in reprezentančnimi 
tekmami. Motiva mi ne manjka, še vedno se rad 
spomnim, kaj vse smo doživeli poleti.” Foto: STA
Gašper Vidmar: “Prepričan sem, da mi bo uspelo krmariti med klubskimi in reprezentančnimi tekmami. Motiva mi ne manjka, še vedno se rad spomnim, kaj vse smo doživeli poleti.” Foto: STA

LJUBLJANA > “Že pred evropskim prvenstvom sem napovedal, da končujem reprezentančno pot, ampak niti najmanj mi ni žal, da sem si premislil,” je med prisrčnimi pozdravi ob vnovičnem snidenju z reprezentanti dobro razpoložen govoril 210 centimetrov visoki center Gašper Vidmar, ki je v tem trenutku pod košem v reprezentanci nenadomestljiv.

> Kako vas je pregovoril selektor Rado Trifunović?

“Imela sva povsem odkrit pogovor. Rekel mi je, naj se ne bojim novega izziva, da se mi bodo skušali prilagajati. Dogovorjen sem za nastope v kvalifikacijah, za svetovno prvenstvo pa bomo še videli.”

> Je imel tudi Goran Dragić kaj pri tem, da ste se odzvali selektorju?

“Seveda. Veliko sva se pogovarjala o tem. Zdaj upam, da si bo tudi Gogi še premislil.”

> Ste lobirali tudi v nasprotni smeri - torej da bi si premislil tudi Dragić?

“Seveda sva govorila tudi o tem, pa nisem edini, ki ga skuša prepričati. Imam namreč občutek, da še precej koleba, ali bi še igral za reprezentanco. Upam, da nam bo uspelo.”

> Kaj pa so rekli v klubu, kjer je vaš trener Sašo Filipovski?

“Pri Banvitu niso imeli resnejših pripomb, trener Filipovski pa mi je prepustil odločitev. Vem, da bo ritem tekem še napornejši, a sem prepričan, da mi bo uspelo krmariti med klubskimi in reprezentančnimi tekmami. Motiva mi ne manjka, še vedno se rad spomnim, kaj vse smo doživeli poleti in kakšna imenitna klapa smo bili na EP. ”

> Preskok iz klubskega tekmovanja v reprezentanco zna biti tudi zdravilo pred zasičenostjo na klubski sceni?

“Zagotovo. V klubu nam nekaj časa ni šlo, ampak ekipa se je končno ujela. Prilagajati se bomo morali tudi v izbrani vrsti, saj je ekipa spremenjena v primerjavi z evropskim prvenstvom. Čeprav fantje v osnovi poznajo koncept igre, bo potrebni doreči vloge. Sem zelo vesel, ker me je selektor predlagal za kapetana, nikoli si nisem predstavljal, da bom nasledil številne odlične igralce v tej vlogi. Tekmi z Belorusijo in Španijo bosta zelo pomembni. Lotiti se ju moramo odločno in tekmecema vsiliti naš slog igre.”

> Koga od soborcev iz Carigrada boste najbolj pogrešali v kvalifikacijah?

“Zelo vesel sem bil snidenja s fanti. Postali smo prava druščina in redno vzdržujemo stik, kar je prek družabnih omrežij bistveno laže. V kvalifikacijah bom pogrešal prav vse, ki ne bodo mogli igrati za Slovenijo. Upam, da se nam bodo manjkajoči lahko čim prej pridružili.”

> Kaj nam lahko poveste o zanimanju Reala za vaš prestop?

“Sam sicer nisem sodeloval v pogovorih, te sem prepustil menedžerju. Ponudba Reala je opcija, ki je ne gre spustiti iz rok. Tudi Luka Dončić bi bil zelo vesel, če bi se mu pridružil, vendar se kluba nista mogla dogovoriti o višini odškodnine. A tako pač je v športu, nikoli ne moreš imeti vsega. Ostajam v Turčiji, kjer igram že deset let, in me že dolgo cenijo.”

ROK MAVER


Najbolj brano