Žnidarčič in Cof zmagala v Solkanu

Spustaši na divjih vodah so v Solkanu nastopili na državnem prvenstvu v sprintu. Večjih presenečenj v končni razvrstitvi državnega prvenstva ni bilo: med kajakaši je zmagal Nejc Žnidarčič, med kanuisti pa se je naslova veselil Blaž Cof.

Med kajakaši je zmagal Nejc Žnidarčič, med kanuisti pa se je naslova veselil Blaž Cof Foto: Ervin Čurlič
Med kajakaši je zmagal Nejc Žnidarčič, med kanuisti pa se je naslova veselil Blaž Cof Foto: Ervin Čurlič

SOLKAN > V konkurenci kajakašev je po pričakovanjih zmagal domačin Žnidarčič, ki je bil za 87 stotink sekunde hitrejši od reprezentančnega kolega Vida Debeljaka. Z dobro sekundo zaostanka se je na tretje mesto uvrstil Žnidarčičev klubski kolega Rok Markočič. V mladinski konkurenci je slavil Anže Urankar, ki je bil v absolutni razvrstitvi četrti, drugi je bil Val Manfreda Vidrih, tretji najboljši mladinec pa Tine Kancler.

Med kanuisti ni prišlo do presenečenj, saj sta se na vrhu razpredelnice znašla tekmovalca, ki sta v lanski sezoni pobirala kolajne tako na evropskem kot svetovnem prvenstvu v spustu. S časom 54,82 je zmagal tekmovalec tacenskega kluba Blaž Cof, z 1,25 sekunde zaostanka pa se mu je najbolj približal Simon Hočevar.

Cof in Hočevar bosta letos znova združila moči tudi v kanuističnem dvojcu, junija ju namreč čaka nastop na članskem svetovnem prvenstvu v italijanski Valtellini. Tretje mesto na tekmi si je priveslal Hrvat Ivan Tolić, v razvrstitvi državnega prvenstva pa je bil tretji Leon Breznik.

Med kajakašicami je zmagala Neža Vrevc, ki je letos zelo dobro nastopala tudi na izbirnih tekmah za slalomsko reprezentanco in za las ostala brez tretjega mesta v ženski kajakaški ekipi, ki je po boljših nastopih na zadnjih tekmah pripadlo Ajdi Novak. Manj kot pol sekunde za Nežo Vrevc je zaostala tekmovalka Kajak kluba Soške elektrarne Eva Jeklin, bronasto kolajno pa si je priveslala predstavnica KKK Ljubljana Neža Jarc.

V ekipni tekmi kajakašev so se veselili predstavniki prve ekipe KKK Ljubljana, za katero so veslali Anže Urankar, Tim Novak in Domen Tominec. Drugo mesto so osvojili predstavniki KKK Tacen Žan Jakše, Vid Kuder Marušič in Val Manfreda Vidrih, tretji pa so bili Nejc Žnidarčič, Rok Markočič in Patrik Čermelj, ki so veslali za KK Soške elektrarne.

STA


Najbolj brano