Žnidarčič, Novak in Žnidaršič državni prvaki v spustu

Najboljši slovenski spustaš na divjih vodah zadnjih let Nejc Žnidarčič je bil najboljši na državnem prvenstvu v klasičnem spustu, ki je potekalo na Savi Dolinki.

Nejc Žnidarčič (fotografija je iz arhiva) Foto: Kzs
Nejc Žnidarčič (fotografija je iz arhiva) Foto: Kzs

BLED> V ženski konkurenci je bila najboljša Ajda Novak, med kanuisti je zmagal Peter Žnidaršič, med dvojci pa sta bila najboljša Gašper Kovačič in Niko Testen.

Kajakaš Nejc Žnidarčič (KKK Soške elektrarne) je na Savi Dolinki priveslal do naslova državnega prvaka v klasičnem spustu. Potem ko je zaradi bolezni izpustil tekmo državnega prvenstva v spust sprintu, ki je bilo organizirano pretekli petek v Solkanu, je tokrat s progo opravil štiri sekunde hitreje kot drugouvrščeni Tim Kolar, Simon Oven (oba KKK Ljubljana) pa je na tretjem mestu zaostal za dobrih deset sekund in pol.

Kolar in Oven sta prejela kolajni tudi v konkurenci mlajših članov, kjer je tretje mesto zasedel njun klubski kolega Maks Frančeškin. Med mladinci je bil najboljši Vid Debeljak (KKK Tacen), drugo mesto je zasedel Matic Klobučar, tretje pa Rok Markočič (oba KKK Soške elektrarne).

V konkurenci kajakašic je z velikim naskokom, pred tekmicami je imela namreč več kot 40 sekund prednosti, slavila članica KKK Ljubljana Ajda Novak. Na drugo mesto se je uvrstila Neža Vrevc (KKK Tacen), tretje mesto pa je zasedla Anja Kancler (KKK Soške elektrarne), ki je zaostala za minuto in sedem sekund.

Neža Vrevc se je s svojim časom povzpela na prvo mesto tako v kategorijah mladink kot mlajših mladink. Med mladinkami je bila druga Anja Kancler, tretja pa Eva Vrevc (KKK Tacen), medtem ko je v konkurenci mlajših mladink drugo mesto zasedla Neža Jarc (KKK Ljubljana), tretje pa Beti Medved (KKK Soške elektrarne).

Med dvojci sta nastopala le dva čolna Soških elektrarn. S skoraj dve minuti hitrejšim časom sta zmagala Gašper Kovačič in Niko Testen, drugo mesto pa sta zasedla Makovec in Čermelj.

Med kanuisti sta se najbolj izkazala člana KKK Ljubljana Peter Žnidaršič in Luka Žgajnar. Žnidaršič je zmagal s prednostjo sekunde pred Žgajnarjem, Jure Kljun (KKK Simon) pa je na tretjem mestu zaostal za 44 sekund. V konkurenci mladincev se je Žgajnarju in Kljunu na tretjem mestu pridružil Žiga Taljat (KKK Soške elektrarne), med mlajšimi člani je bil Jure Kljun prvi, Leon Breznik (KKK Tacen) pa drugi.

STA


Najbolj brano