Zmagal domačin Tavčar

Na mednarodnem konjeniškem tekmovanju v vožnji vpreg v Lipici je konec tedna v maratonu zmagal domači voznik Miha Tavčar.

Med dvovpregami je  v Lipici slavil domači voznik Miha Tavčar  Foto: Tina Čič
Med dvovpregami je v Lipici slavil domači voznik Miha Tavčar  Foto: Tina Čič

LIPICA > Gostiteljem iz Kobilarne Lipica je največ veselja med tridnevnim programom mednarodnega tekmovanja v vožnji vpreg, v katerem se je pomerilo 37 vpreg iz 11 držav, z več kot 80 konji, prinesla prav kraljevska disciplina, maraton, v katerem je z lipicansko dvovprego slavil domači voznik Miha Tavčar, s konjema Lipica 485 Conversano Wera XXII in 490 Conversano Samira XXV. Za dobro razpoloženje v domačem klubu je s tretjim mestom v isti kategoriji poskrbel še Marko Memon.

Miha Tavčar je po uspešni vožnji povedal: ”Zelo sem zadovoljen. Konja sta šla v redu, proga je bila dobra, čeprav tehnično nekoliko bolj zahtevna.”

Za Marka Memona je bila vožnja kljub mednarodnim izkušnjam v marsičem novost: ”Nastopil sem z novo maratonsko kočijo in novim sovoznikom, Tadejem Kebljem, za katerega je bila to prva mednarodna preizkušnja. Zadovoljen sem tudi s konjema 350 Neapolitano Betalka XXVI in 521 Conversano Monteaura XIX, saj se vedno znova izkažeta z živahnostjo in pripravljenostjo za delo.”

Med vozniki dvovpreg sta dobro dirkala tudi lipiška voznika Mitja Mahorčič (šesti) in Klemen Turk (14.)

V kategoriji enovpreg s poniji je ponovno slavila francoska voznica Claire Lefort, v kategoriji enovpreg Avstrijka Andrea Dobretsberger, med vozniki štirivpreg pa je bil najuspešnejši Madžar István Váczsi. IM


Najbolj brano