Zmaga za Terčeljevo, tretje mesto za Taljata in Božiča

Kajakašica Eva Terčelj je na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu prišla do svoje prve zmage v tem tekmovanju. Terčeljeva je v finalu za 2,26 sekunde prehitela Britanko Elizabeth Neave, tretja pa je bila Čehinja Katerina Kudejova. Luka Božič in Sašo Taljat sta bila med kanuističnimi dvojci tretja.

V finalu kanuističnih dvojcev sta nastopila Luka Božič in Sašo Taljat, s solidno in čisto vožnjo sta prišla do tretjega mesta (fotografija je iz arhiva)  Foto: Kajakaška Zveza Slovenije
V finalu kanuističnih dvojcev sta nastopila Luka Božič in Sašo Taljat, s solidno in čisto vožnjo sta prišla do tretjega mesta (fotografija je iz arhiva)  Foto: Kajakaška Zveza Slovenije

SEU D'URGELL > Eva Terčelj je v Španiji prišla do svoje prve zmage v svetovnem pokalu, tako kot v soboto Anže Berčič med kanuisti. Terčeljeva je v polfinalu dosegla deveti čas, v finalu pa prav tako brez dotika postavila daleč najboljši čas med vsemi. V finalu je veslala tudi Urša Kragelj, sedma po polfinalu, a v finalni vožnji napravila kar tri dotike in končala na osmem mestu.

V finalu kanuističnih dvojcev sta nastopila Luka Božič in Sašo Taljat. V polfinalu sta imela četrti čas, v finalu pa sta s solidno in znova čisto vožnjo prišla do tretjega mesta. Na tem mestu sta bila že na prvi tekmi sezone v Cardiffu.

Božič, ki tekmuje tudi v posamični konkurenci kanuistov, ima za seboj še več nastopov, tako da je tudi utrujenost vplivala na veslanje v Pirenejih.

Zmagala sta Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche pred rojakoma Nicolasom Peschierjem in Pierrom Labarellom. Božič in Taljat sta za zmagovalcema zaostala 2,20 sekunde.

Naslednje tekme svetovnega pokala bodo avgusta.

STA


Najbolj brano