Žbogarju z novo jadrnico zaenkrat dobro kaže

V italijanskem Scarlinu se je s prvima regatama začelo evropsko jadralsko prvenstvo razreda finn. Dobro je začel tudi Vasilij Žbogar, ki je po dveh plovih tik za najboljšimi na četrtem mestu. Vodi Španec Rafael Trujillo pred Rusom Edvardom Skornjakovom in Avstrijcem Florianom Raudaschlom.

Vasilij Žbogar je v Scarlinu prvič preizkusil novo jadrnico, ki jo je poimenoval Izola Foto: Vasilij Žbogar
Vasilij Žbogar je v Scarlinu prvič preizkusil novo jadrnico, ki jo je poimenoval Izola Foto: Vasilij Žbogar

RIM> Na prvenstvu nastopata še dva slovenska jadralca; Tine Može je prvi dan končal na 13. mestu, Gašper Vinčec pa na 41. Na EP nastopa 69 jadralcev iz 26 držav.

Vasilij Žbogar je odlično začel prvenstvo in prvo regato končal na prvem mestu, v drugi pa je po dobrem začetku končal na enajstem. V skupnem seštevku ima Trujillo pet točk, Skornjakov in Raudaschl po deset, Žbogar pa 12. Može na 13. mestu ima 30 točk (za 21. in 9. mesto), Vinčec na 41. mestu pa 86 točk, potem ko je v prvi regati prejel kazen za nepravilen start, v drugi pa je bil 16.

Žbogar pa je v Scarlinu prvič preizkusil novo jadrnico, ki jo je poimenoval Izola. Težko pričakovani enosed olimpijskega razreda finn je iz tovarne prišel po dolgotrajnih testiranjih in več kot 180 urah dela. “Po prvih testiranjih lahko rečem, da gre jadrnica kar dobro in sem z njo zadovoljen. Kako dobra pa bo Izola v akciji, bomo videli na naslednjih regatah. Na EP v Scarlinu pa bom imel priložnost dodatno testirati jadrnico za morebitne izboljšave in nastavitve opreme pred aprilskima regatama, ki štejeta tudi za točke v internih kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v razredu finn,” je zapisal Žbogar na njegovi spletni strani.

STA, NR


Najbolj brano