Žbogar ostal na 12. mestu na SP v jadranju

Izolan Vasilij Žbogar je po osmih regatah razreda finn na svetovnem prvenstvu v jadranju, ki poteka v Perthu, ostal na 12. mestu (62 točk), Gašper Vinčec pa na 19. mestu (82) med 72 jadralci.

Vasilij Žbogar Foto: Ocean Images
Vasilij Žbogar Foto: Ocean Images

PERTH>Vasilij Žbogar je bil v sedmi in osmi regati 15. in 33., slednja uvrstitev se mu kot najslabša črta iz skupnega seštevka. Vinčec je po 20. in 14. mestu v skupnem seštevku izgubil eno mesto. Mitja Mikulin in Sebastijan Prinčič sta v dvosedu 470 v sedmi regati zasedla 37. mesto, v osmi pa sta po diskvalifikaciji dobila 41 točk pribitka ter sta med 80 posadkami izgubila dve mesti; zdaj sta na 39. mestu (171 točk).

Vesna Dekleva Paoli, Katarina Kerševan in Lena Koter so v dvobojevanju v predtekmovalni skupini A v četrtek končale na šestem mestu (8 točk). Danes je jadrala skupina B, v četrtfinale pa so se že uvrstila posadke ZDA, Rusije (skupina A) in Francija ter Nizozemska (skupina B). Te države že imajo olimpijsko normo, prav tako pa tudi Velika Britanija kot gostiteljica OI. Na SP v Perthu bodo podeljena še štiri mesta. Ker se je pet držav v naslednji krog tekmovanja uvrstilo s po dvema ekipama, Velika Britanija pa ima že zagotovljen nastop na OI, se bo za štiri mesta borilo še deset reprezentančnih posadk, med njimi tudi slovenska. V soboto se bo začel drugi krog tekmovanja, v katerem se bo za preostala štiri mesta v četrtfinalu merilo 16 ekip.

V razredu finn je vodstvo prevzel petkratni svetovni prvak in dvakratni olimpijski zmagovalec Ben Ainslie iz Velike Britanije (14), drugi je njegov rojak Giles Scott (16), na tretje mesto pa je s prvega nazadoval Nizozemec Jan Pieter Postma (21). V razredu 470 sta na čelu domačina Mathew Belcher in Malcolm Page (9), ki sta v zadnjih dveh regatah zmagala. STA


Najbolj brano