Žbogar je že pred Vinčecem

Jadralski pokal Princese Sofije na Mallorci se je pričel z nekajurno zamudo. Namesto ob 10. so jadralci iz marine izpluli šele ob 14. uri, kar je dogajanje zavleklo do večera.

Vasilj Žbogar (fotografija je iz Scarlina) Foto: Photographer:Leonardo Bianchi Fo
Vasilj Žbogar (fotografija je iz Scarlina) Foto: Photographer:Leonardo Bianchi Fo

PALMA DE MALLORCA > Približno 900 jadralcev iz 53 držav je kljub zapoznelemu startu odjadralo predvideni dve regati, ki se za devet slovenskih posadk niso iztekle povsem po načrtih. V razredu finn je Vasilij Žbogar z izkupičkom le polovično zadovoljen, saj je prvi plov zaradi ponesrečenega starta končal šele na 23. mestu, drugega pa na četrtem. Skupno je deveti s 27 točkami, vodi Danec Jonas H. Christensen (6), medtem ko je Gašper Vinčec absolutno 21., s 14. in 30. prihodom v cilj.

V razredu 470 so naši predstavniki prav tako le delno ponosni na včerajšnje predstave. “V prvi preizkušnji nama je šlo v redu. Bili sva med deseterico in v zadnji krmi izgubili štiri mesta. V drugo pa nama ni šlo. Možnosti za solidno uvrstitev sva zapravili že na začetku,” je ocenila krmarka ženske posadke Tina Mrak, ki skupaj s Tejo Černe v konkurenci razreda 470 zaseda 19. mesto. V moški floti sta se Mitja Mikulin in Nejc Dolinšek zadovoljila s povprečnim izidom. “Skupaj sva jadrala samo desetkrat, zato sva s prikazanim zadovoljna. V veter sva bila odlična, v krmo sva storila preveč napak. Nejc se še nekoliko lovi, zato je 34. mesto za naju kar solidno,” je po prihodu na kopno razložil Mikulin, ki ima na Mallorci nadomestnega flokista, saj se je njegov stalni partner Sebastian Prinčič nedavno poškodoval med rekreacijo.

V enosedu laser je presenetljivo najvišje uvrščen Luka Domijan na 57. mestu (7., 32.), Karlo Hmeljak je 87. (35.,18.), Nik Pletikos pa 114. (40.,30).

JANA PINES


Najbolj brano