Zaznamovali so koprski šport

Na ponedeljkovi podelitvi nagrad najboljšim športnikom in športnicam v Mestni občini Koper so podelili več kot 200 priznanj.

Častno listino iz rok Mira Cerarja in Danjela Cepa je prejela Breda Cilenšek Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Častno listino iz rok Mira Cerarja in Danjela Cepa je prejela Breda Cilenšek Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Ker sta organizatorja, Športna zveza Koper in MO Koper, dokaj širokogrudno zastavila prireditev, je bila velika dvorana Gledališča Koper premajhna za vse povabljence in njihove spremljevalce. To priča o razširjenosti športnih dejavnosti in disciplin v najpomembnejši primorski občini.

Kljub temu je v članski kategoriji opazen trend zmanjševanja vrhunskih rezultatov, ki vsaj v mednarodni članski konkurenci niso tako odmevni kot v preteklih letih. Za športnike Kopra v letu 2013 so razglasili Špelo Ponomarenko Janić med dekleti, Alana Appolonia (oba KKK Žusterna) med moškimi in odbojkarice Luke Koper med ekipami. Slednje so osvojile tretje mesto v državnem prvenstvu, Ponomarenkova, ki je že desetič prejela tovrstno priznanje, je bila bronasta na svetovnem prvenstvu, na sredozemskih igrah pa je osvojila dve zlati medalji v kajaku enosedu. Alan Apollonio je kajakaš, ki je navdušil na mladinskem svetovnem prvenstvu v Kanadi, kjer je z Maticem Klobučarjem osvojil srebrno medaljo na 1000 metrov.

Častno listino Športne zveze Koper je prejela Breda Cilenšek za dolgoletno in uspešno delo v športu, predvsem v gimnastiki. Več kot 50 let je povezana z gimnastiko kot dolgoletna tekmovalka, trenerka, mednarodna sodnica in organizatorka pri Gimnastičnem društvu Koper, prej pa je delovala v Društvu Partizan. Jubilejna priznanja so prejeli še Nataša Stanić, Bojan Cerovac (oba OK Ankaran Hrvatini), Teniški klub Koper, Lucijan Lah (BK Hrvatini), Meri Prebevšek (atletika), Bojan Šturm (košarka, tenis, smučanje), Kajak kanu klub Ankaran in Bruno Klun (judo).

Posebno priznanje za najbolj športno šolo je dobila OŠ Antona Ukmarja, priznanje za najboljšo panožno športno šolo pa FC Luka Koper. Za vrhunske športne dosežke so bili nagrajeni še Snežana Rodić, Andreja Leški, Nebojša Joksimović, Miha Blažič, Domen Črnigoj in Fabio Ruzzier.DENIS SABADIN


Najbolj brano