Zavec že kuje načrte, kako osvojiti boksarski prestol

Boksar Dejan Zavec je danes predstavil načrte o vrnitvi na prestol. O tem 35-letni Ptujčan, ki prisega na pravično borbo, niti najmanj ne dvomi. Na nov dvoboj bo pripravljen že marca prihodnje leto, Zavčev menedžer pa bo še letos začel iskati ustreznega tekmeca.

Dejan Zavec bo pripravljen na nov dvoboj že marca prihodnje leto, Zavčev menedžer pa bo še letos začel iskati ustreznega tekmeca Foto: Eroll Popova
Dejan Zavec bo pripravljen na nov dvoboj že marca prihodnje leto, Zavčev menedžer pa bo še letos začel iskati ustreznega tekmeca Foto: Eroll Popova

LJUBLJANA> Kljub temu, da se letošnja sezona ni iztekla v skladu s pričakovanji, pa Dejan Zavec ničesar ne obžaluje in se postopoma že vrača v staro formo ter kuje načrte o strmem vzpenjanju po lestvici navzgor. Zavec je v Biloxiju po skoraj 21 mesecih izgubil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF. Velika želja po takojšnji vrnitvi v ring, kjer bi se mu ponudila priložnost znova osvojiti tako želeno boksarsko lovoriko, pa je ostala neuresničena. Novopečeni prvak Andre Berto je namreč vrnil pas svetovnega prvaka v želji po večjem zaslužku, tako da do boksarske revanše med Ptujčanom in Američanom ne bo prišlo.

Zavec: Ne glede na poraz, mi je uspelo opozoriti nase

Tako Zavca kot vse ljubitelje tega športa je Američanova poteza presenetila. “Seveda. V prvem trenutku sem bil zelo presenečen. Pas oddati kar tako brez dvoboja, to zame ni fair play in še manj častno. Nenazadnje, pri tem gre za vprašanje osebne morale. V ozadju pa je bila po mojem mnenju tudi poslovna zgodba, ki je v Ameriki dokaj običajna,” se je z nenavadno potezo sprijaznil Zavec, ki svojega ponesrečenega ameriškega debija ne objokuje: “Ne glede na poraz mi je uspelo opozoriti nase v tujini, v Ameriki, v Meki boksa. Odzivi so še vedno zelo pozitivni. In da je javnost prek televizijske mreže HBO željna videti moj dvoboj, je to veliko več, kot ena slabša zmaga. Ker mi odpira neka nova vrata, nove dejanske možnosti postati in priti spet na vrh ...”

Na treningu je staknil novo poškodbo

Po dvoboju onstran Atlantika je Zavec na treningu staknil novo poškodbo, poškodoval si je mišico v dimljah, v spodnjem predelu trebuha, ki je pripeta na medenico, a ga ta ne bo ovirala pri vrnitvi v ring: “Poškodba je bila veliko bolj resna, kot sem predvideval na začetku. Če bi jo morali operirati, bi to bržkone pomenilo konec kariere. Poškodba, ki ti vzame tri četrtine leta za rehabilitacijo, je pravzaprav v mojih letih začetek konca. Verjamem, da mi v naslednjem obdobju poškodbe ne bodo delale težav in bo to pozabljeno.”

Zavec seveda pričakuje, da bo naslednje leto osvojil boksarski vrh: “Rekel bom, da si ničesar bolj goreče ne želim, kot prav to. Vendar pa je tukaj zelo veliko drugih dejavnikov, s katerimi ne bi želel česarkoli opravičevati. Naredil bom vse v tej smeri, da pridem čim hitreje na vrh.”

Zavec si želi povzpeti se na vrh v Stožicah

Zavec se želi v ringu meriti s tekmecem, z nosilcem šampionskega pasu v kateri od različic profesionalnega boksa, ne nujno po verziji IBF, in seveda v polnih Stožicah: “Če imaš eno možnost v igri, potem tista pade in ni več ničesar, ko pa so tri, štiri, pa ni hudiča, da ne bi ena od teh štirih padla tudi zame.”

S kom se bo pomeril?

“Niti slučajno nisem vrgel puške v koruzo. To, kar bom zdaj izrekel, izrekamo pravzaprav vsi, ki smo 'pod njimi': Mayweather, Pacquiao, Ortiz in še veliko je takih ... To so imena, ki so v tem trenutku ikone boksa. Verjamem, ker imam to željo, da bom dobil možnost boriti se z enim izmed teh, verjamem, ker verjamem tudi v to, da sreča ni tako daleč, če si jo želiš,” je sklenil “Jan Zaveck” oziroma Mr. Sympathikus.

STA


Najbolj brano